Bivši saigrač o Messiju: "Gledao sam ga, plakao je kao malo dijete..."
Foto: EPA

O tome koliko mu znači Argentina

Bivši saigrač o Messiju: "Gledao sam ga, plakao je kao malo dijete..."

Nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Argentine Oscar Ustari dao je zanimljiv intervju u kojem je, između ostalog, govorio i o Lionelu Messiju.

Ustari je imao priliku godinama dijeliti svlačionicu sa Messijem i uvjeriti se kakav je zapravo igrač, no u svom razgovoru za "Radio Mitre" nije se libio ispričati ni mnoge stvari za koje javnost ne zna, a koje se tiču zvijezde Barcelone.

Govoreći o tome da neki dovode u pitanje Messijevu privrženost prema Argentini, Ustari je otkrio da je sjajni fudbaler nerijetko, poslije poraza, plakao kao malo dijete.

"Lično sam ga vidio nakon poraza u svlačionici kako sjedi slomljen i progovara ni riječi, a onda sam pod tušem jeca kao malo dijete. Strahovito je teško imati na leđima nade cijele jedne nacije. Ne može to shvatiti niko od miliona koji ga vrijeđaju i omalovažvaju. Jednog takvog fudbalera, genija i Argentinca", kaže Ustari.

Na tome nije stao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se i Copa Americe 2011. godine. Tu smo ispali od Urugvaja na penale, bilo je to razočarenje s obzirom da smo bili zemlje domaćini... Kroz koji dan bio sam kod Messija na večeri, a on je bio uništen."

Ustari, koji je svojevremeno branio za Getafe, kazao je i kako bi velika fudbalska nepravda bila ukoliko Messi s Argentinom ne postane prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi