Brazilska legenda: Nema niko kvalitet kao Neymar, čak ni Messi!

Tako smatra Cafu

Brazilska legenda: Nema niko kvalitet kao Neymar, čak ni Messi!

Brazilska legenda Cafu smatra da na svijetu u ovom momentu nema boljeg fudbalera od njegovog sunarodnjaka Neymara.

Neymar je dugo vremena jedan od najboljih igrača svijeta, ali rijetko ko se usudi reći da je baš broj 1, posebno u vrijeme kada znamo da nogomet još uvijek igraju Cristiano Ronaldo i Leo Messi.

Jedan od onih koji su to ipak učinili je Cafu. Njegova izjava već sada izazvala je veliku pažnju.

"Kada je u pitanju kvalitet, na postoji igrač koji može da nadmaši Neymara. Čak ni Messi, čiji sam veliki obožavalac. On je igrač koji je pozvan da napravi razliku u brazilskom fudbalu", kaže Cafu.

Kako bi podebljao svoju tezu, Cafu je objasnio na koji način protivnički defanzivci čuvaju napadača PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neymar mora da preuzme tu odgovornost. Sviđalo nam se to ili ne, sa njim na terenu imate osam protivničkih igrača na njegovim leđima. To je referenca, otvara prostor i u stanju je da postigne vanserijske golove", dodaje nekadašnji desni bek Milana i Rome.

Naravno, mnogi nisu saglasni sa ovakvim mišljenjem i smatraju da Cafu tako razmišlja isključivo jer je Neymar njegov sunarodnjak.

Promo

Top Komentari

IMPERATOR
U ovom trenutku ne postoji uzbudljiviji igrač za praćenje na svjetskoj sceni ali performans mu kvari prekobrojno padavičarenje/gluma, loš mentalitet i manjak sportske kulture. Vještine su neosporne ali za nešto konkretno, potrebno je posjedovati osobine lidera a ovaj to nikad nece posjedovati ...
6 0
Mele
Ronaldinjo broj 1 , bio i ostao dok je igrao, sad je nesto zabrljao van terena, u zatvoru je..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi