Ferdinand: Vidić se bojao jedino Torresa

I Srbijanac je imao slabu tačku

Ferdinand: Vidić se bojao jedino Torresa

Nekadašnji štoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand otkrio je kako je njegovom tadašnjem timskom kolegi Nemanji Vidiću najveće probleme stvarao Fernando Torres.

Legendarni El Nino u to vrijeme važio je za jednog od najboljih napadača svijeta a Vidić za jednog od najboljih štopera. Ipak, Torres je uspijevao da dobro namuči Vidića.

"Pojedini igrači su uvijek igrali na krilu kako bi bježali od nas. Ipak, u karijeri ćeš uvijek imati jednog igrača koji je nezgodan za tebe. Možda nije najbolji na svijetu, ali njegov stil ti pravi velike probleme. Za Vidu je to bio Torres. On je verovatno jedini fudbaler koji je konstantno mučio Vidu", poručio je Ferdinand.

Vidić i Ferdinand su vjerovatno jedan od najboljih štoperskih tandema u historiji Premiershipa, a Torres se protiv njihovog Uniteda borio igrajući za Liverpool i Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da su i Torres i Vidić Premiership napustili 2014. godine. Obojica su prešli u Italiju. El Nino u Milan, a Nemanja u Inter.

Top Komentari

dadopd
Jeste pravio budalu od njega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi