Bivši sportski direktor Milana: Uprava je odlučivala ko će igrati kada je Gattuso vodio tim
Milan je želio angažovati Tuchela, ali je Mirabelli bio za to da Gattuso preuzme tim

Neke stvari su se dešavale iza scene

Bivši sportski direktor Milana: Uprava je odlučivala ko će igrati kada je Gattuso vodio tim

S. Pašalić

Gennaro Gattuso je u novembru 2017. godine preuzeo Milan, a u maju 2019. ga je napustio nakon što ovaj klub nije izborio Ligu prvaka.

Ipak, bivši sportski direktor Milana, Massimiliano Mirabelli tvrdi da Gattuso nije vukao sve konce u timu i da je uprava birala ko će igrati i da je znala da će klub dobiti visoku kaznu zbog kršenja pravila finansijskog Fair Playa.

"Nisam imao direktan odnos s vlasnicima. Prvi put smo bili u Grčkoj, kada smo se morali odlučiti za Gattusa. Postavljalo se pitanje hoće li promijeniti trenera ili ne. Klub mi je rekao da mogu odabrati Tuchela, ali rekao sam da već imam na umu Gattusa.", rekao je Mirabelli pa nastavio:

"Provodio sam dane i dane kako bih ih uvjerio da je to pravi izbor. Na kraju su mi rekli da mogu raditi šta želim, ali tada ću morati preuzeti svu odgovornost, a ako ne bude išlo, morao bih otići."

Milan je potrošio veliku sumu novca na pojačanja u vrijeme kada je Gattuso vodio klub, a Mirabelli je otkrio da su Rossoneri znali kakva iz kazna od UEFA-e čeka zbog toga.

"Znali smo da je to otvorena godina i zato smo potrošili toliko novca. Znali smo da će tada doći do ove situacije s UEFA-om", dodao je Mirabelli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To može biti pitanje uprave, jer kada smo bili tamo, lako smo bili u Ligi Evrope i igrali smo u finalu Kupa Italije. Nismo stigli do Lige prvaka zbog utakmica protiv Beneventa i Verone."

"Žao mi je što Rino nije postao važan faktor za Milan. A ako mu je nekolicina čelnika Milana rekla da nije u pravu i rekla mu koje igrače da odabere, moram li i ja za to preuzeti krivnju?", dodao je bivši sportski direktor Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi