Inter, Juventus i Milan u borbi da u januaru dovedu Driesa Mertensa

Belgijanac napušta Napoli

Inter, Juventus i Milan u borbi da u januaru dovedu Driesa Mertensa

Italijanski mediji već danima pišu o hausu u Napulju.

Ekipa Napolija susrela se s neočekivanim problemima ove sezone. Nakon niza slabijih rezultatat, predsjedniku Aureliju De Laurentiisu 'pukao je film' pa je poslije remija s Red Bull Salzburgom u Ligi prvaka igračima naredio odlazak u karantin.

Ipak, oni na to nisu pristali već su otišli kućama, a vođe pobude su navodno bili Jose Callejon (32) i Dries Mertens (32).

Italijani pišu kako je zbog toga De Laurentiis odlučio da ih se riješi, odnosno da im ne ponudi novi ugovor obzirom da obojici aktuelni ističe narednog ljeta.

To znači da će Napoli već u januaru morati da ih proda ukoliko želi zaraditi barem nešto novca, odnosno spriječiti ih da na ljeto besplatno napuste klub. Već su se pojavili prvi klubovi kojima bi u januaru Mertens dobro došao.

Italijani su prvo pisali kako je za Belgijanca zainteresovan Inter, ali sada su se u trku navodno uključili Milan i Juventus.

Rossoneri žele dovesti još jednog napadača obzirom da se Poljak Krzysztof Piatek muči s formom ove sezone, a Mertens se ističe kao jeftina a dobra opcija. S druge strane, Maurizio Sarri je vrlo dobro upoznat o kvalitetima Mertensa jer ga je trenirao u Napoliju, a pod njegovim vodstvom Mertens je u sezoni 2016/17 postigao fantastična 34 gola u svim takmičenjima.

Također, kada je u pitanju Belgijanac, pominjalo se i to da bi mogao u Kinu, a navodno ništa protiv te opcie ne bi imao ni Jose Callejon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko njih dvojica napuste San Paolo, Napoli će hitno morati tražiti dobre zamjene obzirom da se radi o dva vrlo bitna igrača.

Kako će se ova priča završiti, ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi