Bivši trener Borca zabranio igračima da jedu svinjetinu
Ilustracija

Pred nastavak sezone

Bivši trener Borca zabranio igračima da jedu svinjetinu

U Inđiji su se odlučili na interesantnu odluku pred nastavak sezone u Superligi Srbije.

Poslije dvomjesečne pauze u petak se nastavlja sezona u Srbiji, a prvu utakmicu od 15:00 sati će odigrati Inđija i Spartak iz Subotice.

Pred ovaj susret u Inđiji misle na sve, pa i na ishranu, što potvrđuje i izjava koju je za Sportski žurnal dao trener Aleksandar Janjić koji je inače do prije nekoliko godina vodio Borac iz Banjaluke.

Igračima je Janjić zabranio da jedu - svinjetinu.

"Jedna od promjena je da sam zabranio svinjsko meso. Uslijed njegovog konzumiranja dolazi do određenih procesa u organiznu koji se negativno manifestuju", izjavio je Janjić i objasnio da se to odnosi prije svega na klupsku kuhinju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Jasno mi je da ne mogu da utičem na to šta igrači jedu kod kuće. U klubu se nijedan obrok ne sprema od svinjetine, ali se nadam da poštuju pravila."

Janjić je, podsjetimo, u Borcu bio trener od januara do marta 2016. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi