Bivši trener Čelika podnio ostavku iako je njegov tim u vrhu tabele
Pavić je u više navrata dokazao koliko je privržen crno-crvenoj boji,a nije isključeno da u budućnosti nekada opet vodi ekipu sa kojom je kao igrač i trener proživio mnoge lijepe trenutke

Pavić nakon sedam kola napustio Dugopolje

Bivši trener Čelika podnio ostavku iako je njegov tim u vrhu tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U drugom razredu nogometa u Hrvatskoj odigrano je sedmo kolo,a vrh tabele još drži ekipa Šibenika, koja kao i Zrinski ima po 15 poena. U stopu ih prate Vukovar 1991 sa 13 i ekipa Dugopolja sa 12 bodova.

Nakon sedmog kola još jedna ekipa ostala je bez trenera. Na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa ostavku na mjestu šefa struke Dugopolja dao je trener Boris Pavić, koji je sam otišao, iako je njegov tim veoma dobro otvorio novu sezonu.

Sa Pavićem odlaze i njegovi pomoćnici Ivan Ribičić i Antonio Pavlinović. Zanimljivo da je ekipa Dugopolja u dosadašnjih sedam kola upisala samo jedan poraz i zaista je čudno zašto je ovaj stručnjak otišao s klupe. Sigurno da su u pitanju neki lični razlozi zbog čega je odlučio dat ostavku u trenutku kada je njegova ekipa djelovala dosta dobro.

Sinjskog nogometnog stručnjaka našoj zemlji sjećaju se posebno u Zenici kao igrača, te trenera koji je u dva navrata spasio Zeničane od ispadanja iz Premijer lige. Tijekom svoje bogate nogometne karijere kao igrač nastupao je za hrvatske prvoligaše Inker Zaprešić, Varteks, Rijeku i Segestu, a kultni status među tamošnjim navijačima stekao je nastupajući za zenički Čelik. Igračku karijeru završio je igrajući za Hrvace. Nakon kraja igračke karijere počeo je graditi uspješnu trenersku karijeru u kojoj je vodio OSK, Hrvace, u dva navrata Čelik, Junak, Vitez, Rudar Kakanj, Široki Brijeg, Solin, Vodice, Slogu, Croatiu, a posljednjoj sezoni se okitio naslovom prvaka 3.HNL jug sa Zagorom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pavić je jedini bivši igrač i trener u historiji NK Čelik koji nikada na Bilinom polju nije izgubio utakmicu. Ovog 49-godišnjaka čeka sigurno dosta ponuda u narednom periodu, a nije isključeno ni da ga uskoro ponovo vidimo na bh.terenima u nekoj od ekipa iz Premijer lige ili 1.lige FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Podnio ostavku jer je saznao da je kladionica odradila svoj posao
0 1
Convict
Vrati se u Celik lave. Pozz iz Ze.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi