Ljepotica između Čelika i Tomislava na Bilinom polju završena bez pobjednika
Podjela bodova u Zenici u jednoj sjajnoj utakmici, gdje su gosti nakon prvog dijela imali prednost od dva gola razlike

Gosti vodili 0:2, domaći se vratili u drugom dijelu

Ljepotica između Čelika i Tomislava na Bilinom polju završena bez pobjednika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje dočekali ekipu Tomislava u okviru 7.kola 1.lige FBiH. Pred nešto više od 1.000 gledalaca u Zenici u jednoj odličnoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika, završilo je 2:2.

Zeničani su u ovaj meč ušli s četiri promjene u odnosu na meč u Kaknju, a taj potez pokazao se kao veoma loš posebnom u prvom poluvremenu.

Po običaju domaći su bolje otvorili meč, te su krenuli silovito prema golu gostiju. U 11. minuti Sivac je dobro prošao po desnoj strani, ostavio povratnu loptu za Žunu koji šutira sa oko 10-tak metara, ali lopta pogađa nekog iz odbrane i završava u korneru.

Gosti iz prvog pravog napada dolaze do gola, centaršut s lijeve strane Mihalja, na drugoj strani je Banović, koji je došao iza leđa Hrelji i matirao Durmu za 0:1. U 25. minuti korner za Čelik, lopta dolazi do Međuseljca koji iz voleja pokušava sa oko 18-metara lopta odlazi malo pored lijeve stative.

U trenucima kada su domaći napadali i imali više od igre gosti stižu do drugog gola, preslikana slika , ovaj put duga lopta s desne strane, Sivcu je iza leđa došao Šiško primio loptu i matirao Durmu za 0:2. Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme uz salve zvižduka domaće publike za igru domaćeg tima nakon prvog dijela.

U drugi dio crno-crveni su ušli sa tri nova igrača na terenu, Durmiš, Tabaković i Mašić su ušli kako bi pokušali uraditi nešto više na terenu za razliku od onih koje su zamjenili.

Oglasi

Već u prvom napadu u drugom dijelu Čelik dolazi do gola. Hrelja je sjajno uposlio Sivca, koji odlično centrira, a još bolje glavom sa oko 7-8 metara reaguje Durmiš za smanjenje vodstva gostiju na 1:2.

U 58. minuti mogao je Čelik do izjednačenja, Hrelja je centrirao, Durmiš glavom pokušava, međutim ovaj put golman gostiju brani njegov udarac. U 65. minuti Arnautović je pokušao sa preko 20 metara, ali njegov šut odlazi malo pored desne stative.

Kakva šansa za Čelik u 70. minuti, Sivac je prošao dvojicu igrača po desnoj strani i nesebično uposlio Tabakovića, koji sa sedam metara šutira pored desne stative.

U posljednjih 10. minuta utakmice kapiten Čelika, Isaković je sa mjesta stopera prešao u napad, kako bi pokušao pomoći. To se pokazalo već u prvom napadu kao pravi potez. Durmiš je centrirao a Isaković oboren u petercu gostiju. Siguran s bijele tačke u 82. minuti je Anes Mašić za poravnanje rezultata 2:2.

Samo minutu kasnije, prekršraj za goste s desne strane ubacio je Bautista, a Mašić umalo ne postiže autogol, lopta je završila u korneru. Pokušavali su i jedni i drugi do kraja meča postići gol, ali nisu imali više ni snage ni koncentracije, tako da je ostalo konačnih u Zenici 2:2.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon današnjeg 7. kola Čelik sada ima 10 bodova, kao i ekipa Tomislava.

U narednom kolu crno-crveni će u goste ekipi Bratstva dok će Tomislav ponovo u goste ovaj put ekipi Rudara iz Kaknja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Kakva ljepotica Dino, ovo je antifudbal danas bio
4 1
daske06
I oni hoce u premier ligu?? Sramota, ubio oh tomislav.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi