Prvi problemi za dvije utakmice 1/16 finala Kupa BiH

Danas su izvučeni parovi

Prvi problemi za dvije utakmice 1/16 finala Kupa BiH

A. Čaušević

Upitano je da li će svi mečevi 1/16 finala Kupa BiH biti odigrani u planiranom terminu, razlog su ranije dogovoreni termini utakmica koje su prioritet. 

Voljom žrijeba je odlučeno da jedan od zanimljivijih parova čine Čelik i Zrinjski, međutim vrlo je izvjesno da odigravanja duela na Bilinom polju neće doći kako je to planirano.

Naime, Zrinjski 27. septembra u planu ima odigravanje zaostale utakmice 2. kola Premijer lige i to na gostovanju kod Tuzla Cityja, a za isti termin je planiran i meč protiv Čelika.

Vrlo je izvjesno da će Savez u dogovoru sa mostarskim i zeničkim klubom tražiti neki novi termin za što ima prostora pošto u jesenjem dijelu igra samo 1/16 finala Kupa, a ostatak takmičenja je na proljeće.

To bi značilo i odgađanje utakmice Tekstilac - Tuzla City što ne bi trebalo predstavljati problem pošto ova dva kluba nemaju zgusnut raspored kao Zrinjski, prvenstveno zbog igranja u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Postavlja se i pitanje na kojem stadionu će se igrati utakmica Tuzla City - Zrinjski pošto u slučaju poklapanja termina Sloboda je ta koja ima prednost na Tušnju.

Oglasi

Kao što je poznato Sloboda koja briljira u Prvoj ligi FBiH će u meču 1/16 finala Kupa BiH biti domaćin Željezničaru te je bez dileme derbi ove faze takmičenja.

Kada su trajali radovi na Tušnjuu vezani za promjenu terena Tuzla City je svoje domaće mečeve igrala u Srebreniku pa je vrlo vjerovatno da će tako biti i protiv Zrinjskog.

Podsjećanja radi, parovi 1/16 finala Kupa izgledaju ovako:

Parovi šesnaestine finala:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Bosna Visoko - Velež
Bratstvo Bosanska Krupa - Zvijezda 09
Sloboda - Željezničar
Brotnjo - GOŠK
Tekstilac - Tuzla City
TOŠK - Igman Konjic
Radnik Hadžići - Borac Banja Luka
Sloga Gornji Vakuf - FK Sarajevo
Radnik Bijeljina - Sloga Doboj
Čelik - Zrinjski
Sutjeska Foča - Široki Brijeg
Tomislav - Posušje
Laktaši - Goražde
Slavija - Leotar
Sutpčanica - Rudar Prijedor
Kozara - Jedinstvo

Važno je napomenuti da se u ovoj fazi takmičenja igra samo jedan meč, a u slučaju neriješenog rezultata odmah će se pristupiti izvođenju penala.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690451104
Celik treba biti pametan i odbiti odgodu,dosta je vise privilegije ekipi zrinjskoga....kako druge ekipe igraju 3 takmicenja i nista ne odgadjaju
5 0
Convict
Sve je do saveza sve planski,hoce samo da nas zavade s drugim klubom pa ko god on bio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi