City u Madridu završio novo pojačanje?
Sjajni veznjak je velika želja Pepa Guardiole (Foto: EPA)

Rodri glavna meta

City u Madridu završio novo pojačanje?

Midhat Šljivak

Manchester City je u Madridu prema svemu sudeći završio novo pojačanje.

Prema navodima španskih medija, veznjak madridskog Atletica Rodri nova je meta Građana i engleski prvak će pokušati da ga dovede u ljetnom prelaznom roku.

Pep Guardiola je najavio kako će tokom ljeta pojačati vezni red. Prije svega želi dovesti zamjenu za 33-godišnjeg Brazilca Fernandinha, koji će vjerovatno napustiti klub.

Mnogi fudbaleri se povezuju sa Cityjem, ali se na kraju Guardiola odlučio za Rodrija. Radi se o 22-godišnjem fudbaleru koji igra zaista sjajno i spreman je City za njegove usluge ponuditi 70 miliona eura.

Rodri je član Atletica postao prošlog ljeta. Stigao je u klub za nešto više od 20 miliona eura i pokazao je da se radi o zaista fantastičnom fudbaleru.

Nije međutim City jedini klub koji želi reprezentativca Španije. Rado bi ga u svojim redovima vidio i minhenski Bayern i očekuje se i da Bavarci pošalju ponudu.

Tim iz Manchestera pored Rodrija želi još dvojicu fudbaler iz Atletica. To su Saul Niguez i Thomas Partey, ali zaista je teško vjerovati da će sva trojica na kraju završiti na Etihadu.

Za sada je odlasku u Englesku najbliži Rodri. Cifra od 70 miliona eura je itekako primamljiva i vrlo je moguće da ćemo ovog mladog veznjaka od naredne sezone gledati u Premiershipu.

Ove sezone je u dresu Atletica nastupio u 44 utakmice u svim takmičenjima i postigao je dva gola, oba u La Ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Preko 600 miliona eura na igrace potrosio, dobar strucnjak u p. m. pa ja bi za te pare napravio tim da vlada svijetom bar 5 godina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti