Bivši trener Reala: Ronaldo je najbolji, Messi nije s ovog svijeta

Kaže Carlos Queiroz

Bivši trener Reala: Ronaldo je najbolji, Messi nije s ovog svijeta

U posljednjih desetak godina Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su, bez sumnje, najbolji fudbaleri na svijetu.

Među onima koji su se uključili u uspoređivanje dvojice majstora je i nekadašnji trener Real Madrida Carlos Queiroz. Za njega je broj jedan Cristiano Ronaldo, iako je u cijeloj priči i malo subjektivan, jer je s Portugalcem imao priliku sarađivati u dva navrata.

"Najbolji igrač svijeta je Ronaldo, ali Messi nije s ovoga svijeta", rekao je Quiroz u razgovoru za FIFA-u, dodavši:

"Uvijek sam smatrao da je Messi poseban, da je čovjek, ne bi imao onaj magični trenutak protiv Irana 2014. godine", prisjetio se portugalski stručnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Queiroz je trenirao Ronalda u Manchester Unitedu kao pomoćni trener, a jedno vrijeme mu je bio i selektor dok je vodio Portugal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi