Bivši trener Sarajeva odbio Hrvatsku: "Nije mi žao..."

Danas radi u Indiji

Bivši trener Sarajeva odbio Hrvatsku: "Nije mi žao..."

Nekadašnji trener Sarajeva Robert Jarni ispričao je kako je umjesto Zlatka Dalića trebao on biti selektor Hrvatske.

Jarni od ljeta radi u Indiji kao trener tamošnjeg prvoligaša Northeast Uniteda, no pitanje je kako bi se razvila njegova trenerska karijera da je 2017. godine prihvatio ponudu da bude novi selektor Hrvatske.

Bilo je to u periodu kada je Ante Čačić smijenjen zbog loših rezultata, do kasno u noć se raspravljalo o njegovom nasljedniku, a želja Davora Šukera bila je da to bude upravo Jarni kojem je konkretno ponudio poziciju selektora.

"Da, Davor me nazvao i imao sam nekoliko minuta za odluku jer je Izvršni odbor bio pod pritiskom i tražilo se brzo rješenje. Ja sam tada uzeo nekoliko minuta za razmišljanje, odnosno za konsultacije s porodicom. I zajedno smo zaključili da nije dobar trenutak za prihvaćanje te ponude. I da sam imao više vremena za razmišljanje, opet ne bih prihvatio tu ponudu. I nije mi danas žao zbog toga", ispričao je Jarni za Večernji list.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nekada sjajni defanzivac je svejedno na kraju dobio posao u HNS-u. Od 2017. do 2019. godine je vodio reprezentaciju do 19 godina.

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
Sto se tice TRENERSKIH PREVARA, jako je neizvjesno u duelima JESICA I JARNOG, te BOSNJAKOVICA I VOJVODICA..
0 2
opasni12
Hahaahahhaha daj ne seri! Ti ne možeš ni kod kuće doručak srediti a ne voditi hrv! Koliko si sposoban i koliko te netko doživljava!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi