Bivši trener Širokog Brijega postaje selektor?

Trenutno bez angažmana

Bivši trener Širokog Brijega postaje selektor?

Goran Sablić, hrvatski trener koji je radio i u Premijer ligi BiH, neće još dugo biti bez angažmana.

Bez posla Sablić je od aprila ove godine kada se razišao sa Sheriffom, a iako je bilo glasina o preuzimanju ukrajinskog Olimpika, sada je u igri za klupu "U21" reprezentacije Hrvatske.

Ova pozicija postala je upražnjena nakon što je poslije loših rezultata odstupio Nenad Gračan, a mediji u susjedstvu pišu kako bi novi selektor trebao biti poznat za manje od deset dana i da 'pole position' drži upravo Sablić.

Mnogi u HNS-u drže kako bi 40-godišnji Sablić bio dobar izbor, o njemu se u tamošnjim okvirima govori u superlativu, a iza sebe ima i bogatu igračku karijeru satkanu nastupima za Hajduk i Dynamo Kiew.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osim Sablića, kao kandidati za klupu U21 reprezentacije Hrvatske još se pominju Tomislav Rukavina, Igor Bišćan, zatim Goran Tomić...

Podsjetimo, Sablić je jedan dio trenerske karijere proveo i u našoj zemlji vodeći Široki Brijeg s kojim je u sezoni 2016/2017. osvojio i Kup. Još je trenirao Sheriff iz Tiraspola i RNK Split. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti