Potencijalni protivnik tima sa Koševa: "Nije to više ta ekipa, zašto Sarajevo ne bi imalo šansi?"

Žrijeb bi mogao spojiti FK Sarajevo i Sheriff

Potencijalni protivnik tima sa Koševa: "Nije to više ta ekipa, zašto Sarajevo ne bi imalo šansi?"

Danas se skratio spisak potencijalnih protivnika šampiona naše države FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka.

UEFA je odredila grupe za žrijeb, a Sarajevo se kao nenosioc našlo u Grupi 2.

Tako bordo tim može igrati protiv jednog od pet nosioca - Celtic, Qarabaq, Sheriff Tiraspol, F91 Dudelange i Slovan Bratislava.

Celtic je svakako najveće ime među pomenutim opcijama, ali i sve druge ekipe su izuzetno nezgodne i imaju iskustvo igranja grupne faze evropskih takmičenja.

Jedan od mogućih protvinika Sarajeva je dakle i moldavski Sheriff, ekipa koju je do prije par mjeseci sa klupe vodio Goran Sablić, dobro poznato ime svim ljubiteljima Premijer lige BiH.

Sablić je na klupu Sheriffa stigao nakon perioda u Širokom Brijegu, a sada je za SportSport.ba komentarisao šanse Sarajeva u eventualnom okršaju sa njegovim, sada već bivšim, klubom.

"Mislim da Sarajevo ima šansi. Zašto da ne? Istina je da Sheriff kao klub ima iskustva igranja u Evropi, ali sigurno da bi dvomeč sa Sarajevom bio neizvijestan", istakao je Sablić.

"Kao što sam rekao najveća prednost Sheriffa bi sigurno bila to iskustvo igranja u Evropi, iako ni to ne mora ništa značit. Ima Sheriff sigurno i puno veći budžet od Sarajeva... Ali, koliko ja vidim, Sheriff je dosta promijenio momčad i sada će je opet mijenjat. Nije to taj Sheriff koji sam ja vodio", poručio je Sablić, pa nastavio:

"Kad sam ja vodio ekipu, nakon što smo ispali od Qarabaga u kvalifikacijama za Ligu Evrope svi najopsniji igrači su otišli, a sada je ponovo složena nova momčad. Trebat će vremena Sheriffu, i dalje neki igrači odlaze."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zavisilo bi puno i od Sarajeva, od toga šta su oni napravili i šta će napraviti. Uglavnom, mislim da bi Sarajevo imalo šansi, zašto da ne? Sheriff jeste teška prepreka, ali...", dodao je na kraju Sablić.

Inače, žrijeb se održava sutra kada će Sarajevo i zvanično saznati svog protivnika u prvom pretkolu LP.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Sa onim glupanom i cetnickim pobratimom usrefom na klupi oni nikom nece ni prici golu.
0 10
KRKAN
ATALANTA 08
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi