Sablić i društvo s liderske pozicije napustili klupu Sheriffa

Zanimljiva odluka nakon poraza na gostovanju

Sablić i društvo s liderske pozicije napustili klupu Sheriffa

S. Mlaćo

Sheriff iz Tiraspola jučer je minimalno poražen od Petrocuba 1:0, a nakon ovog meča moldavski prvak ostao je bez cjelokupnog stručnog štaba.

Iako se nalazi na prvom mjestu sa 15 osvojenih bodova, bivši trener Širokog Brijega Goran Sablić odlučio je da podnese ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Pored Sablića, stručni štab Sheriffa napustili su i pomoćni trener Mirko Hrgović, nekadašnji bh. reprezentativac, fitnes trener Boris Peyrek i bivši video analitičar FK Sarajevo Ermin Avdić.

Sablić, Hrgović, Avdić i društvo napravili su sjajan posao u Sheriffu s obzirom da su prošle sezone osvojili titulu prvaka, igrali play off Europa lige, a u svom sada već bivšem timu obezbijedili su i finale Kupa koje se igra u narednom mjesecu.

Ipak, donijeli su odluku da je vrijeme za rastanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti