Bivši trener Željezničara preuzeo trećeligaša

Pronašao novi klub

Bivši trener Željezničara preuzeo trećeligaša

Vlado Čapljić, nekadašnji igrač i trener FK Željezničar, pronašao je novi angažman u karijeri. 

Nakon što je više od godinu dana bio nezaposlen, Čapljić se odlučio vratiti u Kragujevac i po treći put u trenerskoj karijeri preuzeti Radnički koji vodi borbu za plasman u Prvu ligu Srbije. 

Vijest o Čapljićevom povratku može da raduje navijače, obzirom da je u prošlosti predvodio Kragujevčane do najvećih uspjeha u novijoj historiji. 

Radnički 1923 vodi na tabeli Srbijanske lige - Zapad poslije 15 odigranih utakmica, a u proljetni dio sezone ulazi sa dva boda više od drugoplasiranog.

Podsjećamo, Čapljić je kormilo Željezničara napustio u septembru 2015. godine i na njegovo mjesto je tada stigao Edis Mulalić. Tokom karijere je pored Radničkog i Željezničara vodio još Donji Srem, Slaviju i Rudar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi