Bivši veznjak Evertona novi selektor Kine

Tie umjesto Lippija

Bivši veznjak Evertona novi selektor Kine

Fudbalski savez Kine je donio odluku o novom selektoru reprezentacije.

Tie je danas imenovan na svoju novu poziciju, saopšteno je iz krovne kuče kineskog fudbala.

Inače, Li Tie na klupi selekcije Kine mijenja legendarnog Italijana Marcela Lippija koji je podnio ostavku na selektorsku poziciju nakon serije loših rezultata i poraza od Sirije u kvalifikacijama za SP.

Li Tie je odmah po odlasku Marcela Lippija došao na kormilo kineske reprezentacije kao privremeno rješenje. Ipak, kineski savez je sada odlučio da je Tie pravi izbor, pa je danas postavljen za "stalnog" selektora reprezentacije.

Kada je trenerska karijere u pitanju, 42-godišnji Tie je u nekoliko navrata bio član stručnog štaba reprezentacije Kine, a radio je i u Guangzhou Evergrandeu, Wuhan Zallu i Hebei Fortuneu.

Ljubitelji engleskog fudbala se novog selektora Kine sjećaju iz perioda kada je nosio dres Evertona (2002. - 2006.), a na Otoku je jedno vrijeme nastupao i za Sheffield United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi