Bivši Zmaj je hit u HNL-u: Igrači mu pobjeđuju, čiste svlačionicu...

Ugodno iznenađenje

Bivši Zmaj je hit u HNL-u: Igrači mu pobjeđuju, čiste svlačionicu...

Iako relativno kratko pliva u trenerskim vodama, nekadašnji reprezentativac BiH Sergej Jakirović je pravi hit u HNL-u.

Jakirović je u julu preuzeo Goricu koja je tek izborila plasman u elitni hrvatski rang, no malo ko je očekivao da će njegov tim nakon prvih šest kola biti na petom mjestu iza Dinama, Osijeka, Rijeke i Lokomotive.

Osim što su pokazali kvalitetu na terenu, Jakirovićevi igrači su pokazali kvalitetu i u svlačionici. Nakon što su u proteklom kolu pobijedili u gostima Istru, presvukli se, a vjerovatno nešto i pojeli, igrači Gorice su svlačionicu domaćeg tima u potpunosti i očistili.

"To je naš princip, moramo se ponašati pristojno. Ako smo pronašli čisto, tako mora i ostati. Nema više ni čišćenja kopački u umivaoniku, što je nekad bilo normalno, jako pazimo na to. Stalno ponavljam igračima da predstavljaju sebe, ali i ovaj klub, ovaj grad", kazao je Jakirović.

Nogometno ime Jakirović je igradio upravo u Hrvatskoj, gdje je tokom karijere igrao za Split, Zagreb, Rijeku, Lučko, Sesvete..., a imao je priliku također nastupati i u Slovačkoj, Bugarskoj i Austriji. Za reprezentaciju BiH ovaj Mostarac je upisao pet nastupa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi