Bivši Zmaj ne staje ni u 39. godini: Ponovo je promijenio klub
EPA

Igrat će u 1. ligi RS

Bivši Zmaj ne staje ni u 39. godini: Ponovo je promijenio klub

Nekadašnji reprezentativac BiH Dario Damjanović ne pomišlja na mirovinu ni u 39. godini.

I dok njegovi bivši saigrači već odavno uživaju u mirovini i slažu kockice novih poduhvata, Damjanović je i dalje fudbalski aktivan, a januarski prijelazni rok za njega je donio i novi klub.

Nakon što je šest mjeseci proveo igrajući za NK Odžak 102, Damjanović je u međuvremenu preselio u Brčko, gdje će do kraja sezone nositi dres Jedinstva kojem bi svojim znanjem i iskustvom trebao pomoći da izbori opstanak u 1. ligi Republike Srpske.

"Toliko puta sam govorio 'još samo ovu polusezonu i gotovo', a onda se svaki put pojavi nešto novo. Tako je bilo i ove zime. Ljudi iz Jedinstva su me iznenada pozvali na piće i iznijeli mi svoje planove, razmišljao sam sedam dana, da bih, eto, u ponedjeljak došao na prvi trening", kaže nam Dario.

Damjanović danas igra za 'siću', više je to iz gušta, ljubavi prema fudbalu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Prošla su vremena kada sam mogao nešto zaraditi u fudbalu. Nema više Rusije, Njemačke, Hong Konga... Uživam još dok mogu u fudbalu, a onda se okrećem trenerskom poslu. Trenutno radim na tome da dobijem A licencu", dodaje Damjanović.

Jedinstvo iz Brčkog je prvi dio sezone okončalo na pretposljednjem mjestu sa svega sedam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi