Bivši Zmaj u konkurenciji za najboljeg trenera HNL-a
Foto: Facebook/HNK Gorica

Radi čuda kao trener

Bivši Zmaj u konkurenciji za najboljeg trenera HNL-a

Sergej Jakirović, nekadašnji reprezentativac BiH koji danas vodi Goricu, u konkurenciji je za najboljeg trenera u HNL-u.

Ovaj 43-godišnji stručnjak ne pliva toliko dugo trenerskim vodama, prije Gorice vodio je samo Sesvete, međutim, iako neiskusan, pokazao je da ima trenersku 'žicu'.

Pod Jakirovićevom vodstvom Gorica je u minuloj sezoni predstavljala najugodnije iznenađenje, jer je u svojoj prvoligaškoj sezoni zauzela peto mjesto sa čak 59 bodova, a kada je tako onda ne čude i brojni hvalospjevi na račun bh. stratega, kao i nominacije za najboljeg trenera u HNL-u.

Ugledne zagrebačke Sportske novosti svrstale su Jakirovića među najbolja tri trenera u HNL-u, i to pored Igora Bišćana i Nenada Bjelice, a onaj najbolji bit će izabran u nedjelju kada će biti održan 'Nogometni Oskar'.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Jakirović nije imao nereda u svlačionici, što je dokaz da je uspostavio dobar odnos s igračima. A nije to bilo baš tako lako, budući da su u Goricu prošlog ljeta dovedeni igrači iz raznih dijelova svijeta. No, pronašao je pravi način za komunikaciju s njima, znao im je objasniti šta od njih želi i traži, a sve se to odrazilo na dobrim igrama i rezultatima", piše pomenuti list.

Oni koji su pratili reprezentaciju BiH u eri Blaža Sliškovića sigurno se i danas sjećaju Jakirovićevog imena. Bio je vezni igrač čije su lopte “imale oči”, a uz nastupe za nacionalni tim, najpoznatiji “highlightsi” njegove igračke karijere su, između ostalog, titula najboljeg asistenta HNL-a, kao i nastupi u Ligi prvaka sa sofijskim CSKA i u Kupu UEFA s Kamenom Ingradom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti