Tek su ušli u HNL, a odbili ponudu o kojoj klubovi ih Premijer lige mogu samo sanjati
FOTO: HNK Gorica/Twitter

Odbili dva turska kluba

Tek su ušli u HNL, a odbili ponudu o kojoj klubovi ih Premijer lige mogu samo sanjati

A. Čaušević

Koliko god neki smatrali da razlika u kvalitetu između Premijer lige BiH i HNL nije toliko očita, u praksi to i nije slučaj. U prilog tome idu i rezultati Dinama u Evropa ligi ove sezone.

Dok klubovi iz najjačeg ranga bh. fudbala sanjaju o ponudi preko milion eura, za klubove iz hrvatske elite to je svakodnevnica. Najveći transfer izlazni transfer u historiji Premijer lige je i dalje onaj Gojka Cimirota kada je bh. reprezentativac 2015. za 1.3 miliona eura prešao iz Sarajeva u PAOK.

Prema pisanju Sportski novosti na adresu Gorice, kluba koji je ove sezone ušao u HNL, stigla je ponuda teška čak milion i pol eura.

Za 23-godišnjeg Kristijana Lovrića zaintersesovana su dva turska kluba. Beşiktaş i Gencerbirligi su pokazali ozbiljan interes za ovog krilnog fudbalera, međutim klupsko rukovodstvo je odbilo njihove ponude.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Obzirom da Lovrić, koji je ove sezone na 24 meča HNL-a zabio sedam golova i upisao četiri asistencije, mami pažnju i drugih klubova u Gorici su odlučili da za njega uzmu što je više moguće novca pa će turski klubovi morati poslati bolje ponude.

Inače, Gorica predvođena bivšim bh. reprezentativcem Sergejom Jakirevićem igra odličnu sezonu te se bori za mjesta koja vode u Evropa ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi