Tempirana bomba: Ono što je Bosanac napravio u HNL-u niko u historiji nije

Lopta može proći, ali igrač ne

Tempirana bomba: Ono što je Bosanac napravio u HNL-u niko u historiji nije

Historija HNL-a će nekada Marija Marinu, fudbalera rođenog u BiH, pamtiti kao odličnog stopera Gorice i rekordera u jednoj neslavnoj kategoriji.

Marina je do prije nekoliko godina igrao u BiH, u Širokom Brijegu, ali kako se na Pecari nije naigrao odlučio je u ljeto 2017. godine preseliti u Goricu koja danas predstavlja najveće iznenađenje u HNL-u.

A jedan od omiljenih fudbalera u ovom klubu upravo je 29-godišnji Marina. Pravi je defanzivni univerzalac, može igrati na poziciji stopera i zadnjeg veznog, a uz to što je dobio epitet 'majstora odbrane', ostat će upamćen i po neslavnom rekordu. 

Naime, niko u historiji HNL-a nije dobio više javnih opomena u jednoj sezoni od Marine. Čak 16 puta je ovaj fudbaler mogao gledati kako mu sudac pokazuje žuti karton, a jedan se protiv Osijeka u 17. kolu pretvorio i u isključujući crveni.

Za Marinu, s druge strane, to ništa ne predstavlja.

"Ne bih želio stvarati posebnu priču oko mojih žutih kartona, tim prije jer me to ne opterećuje, niti mi smeta. Imam svoj stil i dok god su trener i suigrači zadovoljni, ja ću tako i nastaviti", kazao je Marina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ko leži, ne bježi. Lopta može proći, ali igrač ne", uglavnom su to glavni motivi britkih stopera poput Marine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi