Hladno pivo uz zalazak sunca: Fudbalska ikona ima novi život i neprepoznatljiva je za sve

Osvojio je sve što se može osvojiti

Hladno pivo uz zalazak sunca: Fudbalska ikona ima novi život i neprepoznatljiva je za sve

Admin Čaušević

Nakon što završe karijeru neki fudbaleri se odluče za potpuno novi način života te nastoje da nadoknade ono propušteno. Vrijeme učini svoje pa postanu neprepeznatljivi za mnoge, posvete se porodici i prijateljima te jednostavno uživaju.

Rijetki igrači se mogu pohvaliti činjenicom da su za vrijeme karijere uspjeli osvojiti Ligu prvaka, Svjetsko prvensvo i Evropsko prvenstvo. Dakle, ono najvrijednije što može ponuditi današnji fudbal.

To je i slučaj sa jendim od najboljih lijevih bekova svoje generacije. Možda nikada nije bio u prvom planu. Sa skromnom visinom od 169 posjedovao je nisko težište što mu je omogućavalo da ide podjednako dobro u oba smjera.

Osim brzine krasili su ga velika borbenost te odlična tehnika za jednog beka. Uz sve to imao je i odličan centaršut. Kada je bio na vrhuncu ispred njega je bio samo Roberto Carlos.

Riječ je o Bixenteu Lizarazuu, legendarom defanzivcu reprezentacije Bayerna i reprezentacije Francuske. Ovaj 52-godišnjak sada ima potpuno drugi život i udaljen je iz svijeta fudbala.

Oglasi

Bio je član čuvene generacije Trikolora koja je 1998. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, da bi dvije godine kasnije uzela i Euro. Sa Bayernom je 2001. godine uzeo Ligu prvaka, dok je igačku afirmaciju stekao u Bordeauxu s kojim je izgubio finale tadašnjeg Kupa UEFA.

Iako je igrao za Francusku Lizarazu je porijeklom iz Baskije gdje trenutno i živi te uglavnom vrijeme provodi u prirodi u društvu svojih prijatelja.

Bavi se planiranjem i biciklizmom, nakon što se jedno vrijeme bravio borilačkim sportovima. Svojevremeno je i postao prvak Evrope u jiu-jitsu plavi pojas. Bilo je to 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lizarazu je dugi niz godina u braku sa Claier Keim

Lizarazu je 15 godina u braku sa Claire Keim s kojom je oformio i porodicu, zajedno imaju 14-godišnju kćerku kojoj su dali ime Uhaina.

Tokom karijere vrsni lijevi bek je osvojio čak 18 trofeja sa Bayernom, a u dva navrata je biran u UEFA-in i FIFA-in tim godine što dovoljno govori kakav je bio igrač posebno jer je u njegovo vrijeme konkurencija bila poprilično žestoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi