Bizarna situacija: Hrvat u Kinu došao u januaru, a već dobio otkaz

Dalian mu se ekspresno zahvalio na saradnji

Bizarna situacija: Hrvat u Kinu došao u januaru, a već dobio otkaz

U kineskom fudbalu viđena je još jedna bizarna situacija, a ovoga puta je u glavnoj ulozi hrvatski fudbaler Mate Maleš.

Bivši veznjak Rijeke je u januaru stigao u Dalian Yifang, ali je vrlo brzo otpisan u ovom klubu i to zbog dolaska Yannicka Carrasca i Nice Gaitana.

Kineski klubovi imaju pravo registrovati samo četvoricu stranih fudbalera, a kada je Atleticov dvojac stigao za ukupno 48 miliona eura, rukovodstvo kluba je odlučilo da se ekspresno zahvali Malešu na kratkoj saradnji.

Tako je Malešu propala ideja da u Kini osigura egzistenciju, iako će sigurno dobro naplatiti raskid ugovora sa Dalianom. Ostaje da se vidi samo hoće li se dogovoriti ljudski, ili će morati posredovati FIFA.

Mate Maleš za Dalian nije odigrao niti jednu službenu utakmicu jer prvenstvo u Kini još uvijek nije počelo, a nastupio je tek na nekoliko prijateljskih utakmica.

Maleš je tokom karijere nastupao za Šibenik, Hajduk, Dinamo, Lokomotivu, Zagreb i Rijeku, u kojoj je proveo posljednje četiri i po godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi