Bizarno objašnjenje Diega Coste glavnom sudiji: "Nisam tebi psovao majku, već sebi!"

Pokušao se izvući, ali nije uspio

Bizarno objašnjenje Diega Coste glavnom sudiji: "Nisam tebi psovao majku, već sebi!"

Endin Čaušević

Veliki derbi između Barcelone i Atletico Madrida koji se igrao u subotu je obilježio sramotan potez Diega Costa koji je zbog gnusnih psovki prema glavnom sudiji zasluženo dobio direktan crveni karton.

Barcelona je pobijedila Atletico Madrid sa 2:0 i tako skoro osigurala odbranu titule prvaka Španije. Međutim, madridski tim je većinu utakmice igrao s igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Diego Costa.

To se desilo u 28. minuti kada je Costa bio bijesan što mu glavni sudija Gil Manzano nije svirao prekršaj, a onda je brutalnim psovkama odlučio da mu se obrati što ga je žestoko koštalo.

Napadač Atletica je imao očito svoju žutu minuti u kojoj je uputio gnusne psovke ka sudiji. "Se*em se na tvoju je**nu majku" vikao je Costa dok se unosio Manzanu u facu.

Španski mediji otkrili su da Costu čeka žestoka kazna, te da bi čak mogao dobiti osam utakmica suspenzije. Ono što je interesantno jeste da je Costa pokušao bizarnim objašnjenjem da se izvuče, ali mu to nije uspjelo.

U Španiji su TV kuće poznate po tome što imaju i čitače s usana koji pomno prate svaki meč. Oni su uspjeli otkriti da je Costa nakon crvenog kartona prišao sudiji i rekao mu da nije psovao njegovu već svoju majku što je zaista bizarno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, teško je da će se Costa izvući i vjerovatno će dobiti žestoku kaznu, te ga prema svemu sudeći više nećemo gledati u La Ligi ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi