Bjelica o Gojaku: Toliko su ga osporavali, ali, evo, sve se vidi

Veliki junak Dinama

Bjelica o Gojaku: Toliko su ga osporavali, ali, evo, sve se vidi

Po sedmi put u klupskoj historiji Dinamo se plasirao u grupnu fazu Lige šampiona.

Zagrepčani su na gostovanju u Trondheimu protiv Rosenborga odigrali 1:1, ali s obzirom na trijumf u prvoj utakmici, na kraju su uspjeli da prođu dalje i nađu se u odabranom društvu.

Dinamov junak u uzvratu play-offa bio je, ni manje ni više, nego bosanskohercegovački reprezentativac Amer Gojak koji je ušao s klupe i postigao fenomenalan gol, koji je oduševio i trenera Nenada Bjelicu.

"To je fudbal, nekada pogodite s izmjenom, a nekada ne. Strašno mi je drago za tog dečka jer je često strahovito osporavan. Dao je puno važnih golova, a javnost je uvijek kritična prema njemu. Uvijek ostavlja srce na terenu, a to je jedini preduvjet da se kod Bjelice bude u momčadi", rekao je trener Dinama o junaku.

Nakon utakmice od sreće je sijao i sam Gojak. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pritisak je bio velik. Drago mi je što sam zabio taj gol koji nas je odveo u Ligu šampiona, ali ovo je gol cijele ekipe i želim reći da ovaj gol posvećujem svom dedi."

Dinamo će protivnike u Ligi šampiona saznati na žrijebu koji je na rasporedu već danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi