Bjelica: Olmo je bolji od Felixa i 90 miliona eura jeftiniji, kako je moguće da to niko nije vidio?

Bivši trener Dinama

Bjelica: Olmo je bolji od Felixa i 90 miliona eura jeftiniji, kako je moguće da to niko nije vidio?

E. Škorić

Bivši trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica govorio je o Daniju Olmu i uporedio ga s Joaom Felixom.

Olmo je iz Dinama prešao u Leipzig, a u četvrtfinalu je Nijemcima pomogao da izbace Atletico Madrid iz Lige prvaka. Postigao je tada pogodak u pobjedi nad Madriđanima i Bjelica smatra da je daleko isplatljiviji i jeftiniji, a kvalitetniji bio mladi španski veznjak od Felixa.

"Olmo je vrhunski igrač i na tom nivou stigao je marljivim radom, strpljenjem i odlučnošću", rekao je Bjelica hrvatskom listu Sporske novosti, dodavši:

"Čini se čudnim i neprihvatljivim da ga nijedan španski klub nije pokušao potpisati. Ne razumijem zašto Atletico nije otišao po Olma".

"Još prije nego je Joao Felix otišao u Atletico Madrid i kad je Olmo bio u Dinamu, rekao sam da je on daleko bolja opcija za bilo kojeg trenera od Felixa. Činjenica da španski klubovi ne mogu vidjeti Olmov talent veliko je iznenađenje i zaista razočaravajuće. Nakon svega što je učinio, ne mogu vjerovati da niti jedan španski klub nije spreman platiti 30 miliona eura za njega", dodao je Bjelica.

A zanimljivo da je Atletico platio čak 126 miliona eura za Felixa...

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio bi bolji za bilo kojeg trenera jer je daleko prilagodljiviji od Joaoa Felixa i 90 miliona eura je jeftiniji", smatra bivši trener Modrih.

On je istakao da je Felix također sjajan nogometaš, ali da nije poput Olma defanzivno i da ne može igrati na toliko različitih pozicija kao donedavni ofanzivac zagrebačkog prvaka.

Top Komentari

Quartararo20
Daj ba Bjelice ne seri, Felix da igra u ekipi koja igra napadacki fudbal zabio bi 20+ svake sezone. Jadnik je upao kod Simeona i ima jednu ili nijednu priliku tokom tekme. Olmo jeste igracina u to nema sumnje ali daj malo odvadi.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi