Da nije Haalanda Olmo bi ušao u historiju Lige prvaka

Španac zabio Atleticu

Da nije Haalanda Olmo bi ušao u historiju Lige prvaka

A. Čaušević

Dani Olmo je bio jedan od strijelaca u pobjedi RB Leipziga nad Atletico Madridom u polufinalu Lige prvaka. 

Nekadašnji igrač Dinama imao je priliku da zauvijek uđe u historiju Lige prvaka, ali nešto ranije preduhitrio ga je Erling Haaland.

Naime, Olmo je sa golom Atleticu postao drugi igrač koji je zabio golove za dva različita tima u jednoj sezoni Lige prvaka. Jesenas je to uradio kao član zagrebačkih Modrih.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Haaland je to uspio još u martu. Nakon što je Norvežanin bio sjajan u grupnoj fazi kao fudbaler RB Salzburga, zimus je prešao u Borussiju Dortmund i zabio PSG-u u osmini finala.

Olmo je u grupnoj fazi u dresu Dinama zabijao Manchester Cityju i Shakhtar Donetsku, a priliku za novi gol imat će u utorak kada je na programu polufinale PSG - RB Leipzig.

Top Komentari

Penderinos
Dok do prošle godine igrac u nije bilo dozvoljeno da nastupa za 2 ekipe u ligi prvaka
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije