Bjelica priznao španskim medijima: "Gledamo njegove posljednje utakmice u dresu Dinama"

Olmo u januaru mijenja klub?

Bjelica priznao španskim medijima: "Gledamo njegove posljednje utakmice u dresu Dinama"

E. Čaušević

Španski fudbaler Dani Olmo i ove sezone je bez premca najbolji igrač zagrebačkog Dinama.

Olmo je prošle sezone skrenuo pažnju na sebe sjajnim partijama, a mnogi su bili iznenađeni što je ljetos odlučio ostati u Dinamu. I ove sezone Olmo igra odlično, te je na 17 utakmica uspio postići šest golova i upisati šest asistencija.

Svojim igrama izborio se za poziv u A selekciji Španije, te je prije nekoliko dana priznao da je imao čak šansu da zaigra za Hrvatsku. No, on je izabrao Španiju i poručio je da je to jednostavno njegova zemlja.

O Olmu danas je za španske medije pričao i trener Dinama, Nenad Bjelica, koji se ovih dana nalazi u Barceloni na jednom od seminara. On je priznao da će Olmo veoma brzo napustiti Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Dani je impresivan kao fudbaler i osoba. Veoma je skroman, ali i ambiciozan istovremeno. Želi svako dana da uči i ponosan sam što je dio moje ekipe. Mislim da gledamo njegove posljednje utakmice u Dinamu. Ima mnogo ponuda i na kraju će u dogovoru s klubom izabrati najbolju opciju za obje strane. Vjerujem da je spreman da igra za najbolje klubove u Evropi", rekao je Bjelica za Cadena SER.

Trener Dinama tako je dao do znanja da će Olmo vjerovatno već u januaru promijeniti klub. Dinamo za njega traži oko 40 miliona eura, te već postoji nekoliko veoma zainteresovanih klubova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Ide momak u Galatasaray
0 1
kaskada24
Boljeg pojedinca Dinamo neće imati Igrač decenije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi