Bjelica: Sudija je nasjeo, bolja ekipa ne ide u Ligu prvaka

Trener Dinama

Bjelica: Sudija je nasjeo, bolja ekipa ne ide u Ligu prvaka

Edmir Škorić

Trener Dinama Nenad Bjelica razočaran je što Modri nisu na kraju uspjeli da se plasiraju u Ligu prvaka.

Dinamo je poražen s 2:1 od Young Boysa, pa će umjesto u grupnoj fazi Lige prvaka igrati u grupnoj fazi Evropske lige.

"Razočaran sam, bolja momčad nije ušla u Ligu prvaka. Mislim da smo mi više zaslužili ući u Ligu prvaka od Young Boysa, zbog našeg zalaganja, zbog naše igre, zbog naših šansi. Praktički, mi smo samo dvadeset minuta u Bernu imali problema s tom momčadi, osim toga imali smo sve pod kontrolom. Ako analiziramo današnju utakmicu, mislim da je Dinamo bio puno bolja momčad. Zapravo, mi smo jedini imali šanse. Ali eto, prošao je Young Boys.. Ipak, mislim da svi možemo biti zadovoljni s onim što je Dinamo pokazao, ali ostaje žal za Ligom prvaka. U Europskoj ligi ćemo pokušati predstaviti hrvatski nogomet na najbolji moguči način. Žao mi je navijača, žao mi je mojih igrača koji si dali sve od sebe, bacili su se na glavu, zaslužili su prolaz ", rekao je trener Dinama Bjelica.

"Nisam vidio nikakvu dominaciju Young Boysa. Nisu imali nikakve prilike, nikakve opasne udarce po našem golu, a ako budete analizirali dvije situacije, vidjet ćete dosta. Ja kod penala za Young Boys ne vidim kontakt, Assale je to odradio vrhunski, po meni je sudac nasjeo. Začuđujuće jest da tako poznati sudac tako nasjedne na provokaciju, a imao je i još jednog pomoćnika iza gola koji mu je mogao pomoći. Nakon toga imamo situaciju prije drugog pogotka, pred njim dva metra igrač Young Boysa igra rukom, a on to ne vidi. Te dvije situacije su sigurno usmjerile tijek utakmice", dodao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

100 % je bio penal, ako ono nije bio penal, pitam se sta je onda penal.
12 7
Chupy
Penal 100%, ali kod dr gola, cista ruka za Dinamo na 17m od gola, to je pola gola, 2 m sudija od igraca i ne svira igranje rukom i u tom napadu Dinamo prima gol. Sudija je tu pokrao svjesno Dinamo. Ruka se vidila iz aviona a od 2m od igraca. Cista kradja.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi