Bjelica u jednoj rečenici objasnio zašto hrvatskli klupski fudbal nije uspješan kao reprezentativni

Vrlo jednostavno objašnjenje

Bjelica u jednoj rečenici objasnio zašto hrvatskli klupski fudbal nije uspješan kao reprezentativni

Trener Dinamo Zagreba Nenad Bjelica nalazi se pred jednim od najvećih izazova u karijeri.

Njegov klub za nekoliko sati gostuje kod Šahtara u 3. kolu grupne faze Lige šampiona, a ta utakmica bi mogla biti odlučujuća kada je u pitanju borba za drugu poziciju iz ove grupe i plasman u osminu finala.

Bjelica je jučer govorio pred ukrajinskim medijima na press konferenciji, a jedan od njih ga je upitao zašto hrvatski klupski fudbal nije uspješan kao reprezentativni. Njegov odgovor je bio vrlo kratak, ali jasan.

"Gledajte, naš posljednji protivnik u Ligi prvaka Manchester City godišnje od televizijskih prava dobije 170 miliona eura, a mi dobijemo 300 hiljada. To vam sve govori", kazao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo nakon dva odigrana kola u grupi C ima tri osvojena boda i trenutno se nalazi na 2. poziciji. Naredna dva meča igra protiv Šahtara i ti susreti bit će vjerovatno odlučujući.

Kvote za meč Šahtar - Dinamo možete pogledati OVDJE

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Sve je danas stvar tržišta. U Engleskoj ljudi ruše stadion kapaciteta 60k da naprave veći i moderniji od 70k. Naši klubovi još novinarske kabine nisu regulirali, a kamoli stadion, osim ako kakv sadaka legne sa strane kao npr Čeliku, Želji itd.
1 0
makelele
Zato sto nema Jugoslavije i jugoslavenske lige...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije