Bjelica ima težak izazov, ali bonus za opstanak vraća osmijeh na lice
Bjelica sinoć na gostovanju kod Brage FOTO: EPA

Uz to bi sebi osigurao i novi ugovor

Bjelica ima težak izazov, ali bonus za opstanak vraća osmijeh na lice

Samir Mlaćo

Nenad Bjelica je sinoć debitovao na klupi njemačkog Union Berlina. Njegov novi tim je remizirao u gostima kod portugalske Brage.

Bilo je 1:1 u meču grupne faze Lige prvaka i njemački tim je postao posljednji u grupi sa dva boda.

Real ima 15, Napoli sedam, a Braga četiri, no fokus Union Berlina svakako je na domaće prvenstvo.

Zbog toga je i doveden Bjelica koji ekipu uzima na predposljednjem mjestu Bundeslige sa samo sedam osvojenih bodova u 12. kola. Ni najveći pesimisti u ovom klubu nisu se nadali ovakvom skoru, pa su odlučili posegnuti za trenerskom promjenom.

Vjeruju da hrvatski stručnjak može probuditi ekipi i donijeti 'nešto novo', te pobjeći iz opasne zone i krenuti ka sredini tabele.

U posljednjih pet utakmica Union Berlin je četiri puta poražen, jednom je remizirao, a Bjelica je ugovor potpisao do kraja sezone. Ukoliko izbori opstanak, automatski će saradnja biti produžena, no očekuje ga i

Oglasi

poseban finansijski bonus.

Njemački mediji navode da će Bjelica dobiti bonus od 100.000 eura, što je zaista lijepa svota, a ugovor će imati do 2026. godine.

Zaista ga očekuje pravi izazov i nema sumnje da će učiniti sve da ispuni cilj, a zatim i 'napuni' svoj novčani saldo.

Debi u prvenstvu Bjelica će imati na najteži mogući način. Radi se o gostovanju kod Bayerna iz Munchena, te se teško može nadati bodovima, ali naravno da treba vjerovati da je to moguće.

Prethodni angažman imao je Bjelica u Trabzonsporu. Ovaj klub napustio je u oktobru 2023. godine nakon što je vodio 16 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije se proslavio, ali je dobio 'kvalitetnu' odštetu, te je zadovoljan napustio Tursku, ali i brzo našao novi posao.

Radio je prije toga kao trener Osijeka, Dinama, Lecha, Spezije, bečke Austzrije, WAC-a, Lustenaua i Karntena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi