Čekao je Real, ali on je odavno odbačen od Kraljeva: Čuveni Raul na novom poslu i kreće žestoko
Foto - EPA

Preuzima bundesligaša

Čekao je Real, ali on je odavno odbačen od Kraljeva: Čuveni Raul na novom poslu i kreće žestoko

Midhat Šljivak

Čuveni Raul Gonzalez (46) ne želi više čekati šansu da postane trener Real Madrida, pa je odlučio krenuti dalje i on bi uskoro trebao postati novi šef stručnog štaba njemačkog Union Berlina.

Union Berlin raskinuo je saradnju s Ursom Fischerom nakon više od pet godina. Serija loših rezultata presudila je u odluci, ali će ovaj stručnjak ostati upamćen po zaista impresivnim rezultatima i historijskom plasmanu u Ligu prvaka.

Klub iz glavnog grada Njemačke kao njegovog nasljednika odlučio je dovesti čuvenog Španca Raula Gonzaleza. Nekadašnji napadač Real Madrida veoma bi brzo trebao biti predstavljen kao trener ovog kluba.

Raulu će posao u Unionu biti prvi 'ozbiljan' trenerski posao. On je ranije vodio mlade ekipe Real Madrida i čekao je priliku da ga Florentino Perez pozove i pruži mu šansu da postane trener prvog tima.

Međutim, šansu nije nikada dobio. Perez je uvijek birao druge opcije, a ni među kandidatima za novog trenera od naredne sezone nema njegovog imena.

Oglasi

Zato je Raul odlučio konačno krenuti svojim putem. Stigao je poziv iz Union Berlina, odlučio ga je prihvatiti i on će imati šansu da podigne ekipu iz Berlina nakon serije slabih rezultata.

Union je tek na 17. mjestu Bundeslige sa sedam osvojenih bodova, a i u Ligi prvaka su osvojili samo bod u četiri odigrane utakmice.

Hoće li im legendarni Raul Gonzalez pomoći da izbjegnu crni scenarij ove sezone ostaje nam da vidimo u narednim mjesecima

Real Madrid je izdao Raula

Raul je istinska ikona Real Madrida. Kao fudbaler je za klub igrao od 1992. do 2010. godine i osvojio je apsolutno sve što je mogao.

On je svojevremeno bio jedan od najvećih napadača svijeta. Odigrao je 741 utakmicu i postigao je 323 gola, no mnogi tvrde da su ga se Kraljevi olako odrekli te 2010. godine i da su ga ponizili što mu nije ponuđen novi ugovor.

Raul je potom igrao za Schalke, katarski Al Sadd i američki New York Cosmos, gdje je 2015. godine okončao bogatu karijeru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Krenuo je potom u trenersku karijeru. Vodio je mladi tim kraljevskog kluba, potom i B tim, ali je od 2020. godine bez posla u voljenom klubu.

Uzalud je čekao na šansu u prvom timu. Perez ga očigledno ne miriše, a i njemu je dosadilo da bude uvijek posljednja opcija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi