Bjelorus se nije snašao u Mostaru: Sporazumni raskid Veleža i Oreshkevicha

Nakon nekoliko mjeseci

Bjelorus se nije snašao u Mostaru: Sporazumni raskid Veleža i Oreshkevicha · Saznajemo

Adnan Beganović

Bjeloruski vezni fudbaler Yaroslav Oreshkevich i FK Velež sporazumno su raskinuli saradnju, nezvanično saznaje SportSport.ba. 

Ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Bjelorusije je u Velež stigao u ljetnom prelaznom roku, no nije za Rođene upisao nijedan službeni nastup.

Nije se Oreshkevich uspio nametnuti ni kod bivšeg trenera Veleža, Nedima Jusufbegovića, a ni kod aktuelnog Deana Klafurića, pa je raskid saradnje bio i očekivan.

Očekivali su u redovima Veleža da ovaj nekadašnji fudbaler bjeloruskih Dinamo Bresta, Rukha i BATE Borisova s obzirom na njegov CV opravda epitet pojačanja, no sada je očito da se 23-godišnji fudbaler u svom prvom odlasku iz domovine, nije najbolje snašao.

Inače, Velež se nakon 12 kola nalazi na 4. mjestu tabele sa 19 osvojenih bodova i ako se po jutru dan poznaje, kao i u prošloj sezoni, vodit će bitku za to četvrto mjesto koje najvjerovatnije znači i izlazak na evropsku scenu.

Oglasi

U posljednja dva meča Rođeni su upisali dva remija na gostovanju kod Tuzla Cityja i Zvijezde 09, a u narednom kolu opet će gostovati i to kod GOŠK-a, koji im je "uzeo" bod u prvom dijelu sezone na Areni Rođeni.

Dodajmo i da je Velež u prve tri utakmice s klupe predvodio Nedim Jusufbegović, a nakon njegovog odlaska Rođene je preuzeo Dean Klafurić. Velež je sjajno krenuo sa Klafurićem, odnosno u prva tri meča pod njegovim vodstvom ostvarene su tri pobjede, da bi potom uslijedio poraz na gostovanju kod Vodećeg Borca.

Nakon toga Rođeni su upisali domaću pobjedu nad Posušjem, pa zatim poraz u gradskom derbiju od Zrinjskog, a onda dva pomenuta gostujuća remija sa Tuzla Cityjem i Zvijezdom 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon gostovanja u Gabeli, Rođeni konačno igraju kod kuće i to protiv Zrinjskog, a zatim slijedi gostovanje u Širokom Brijegu, te domaći susret protiv Sarajeva. U pretposljednjem kolu jesenjeg dijela gostovat će na Grbavici kod Željezničara, a u posljednjem će dočekati Igman.

Moglo bi se reći težak raspored za Rođene i biće svakako zanimljivo kako će izgledati Velež u Gabeli nakon dva remija sa Tuzla Cityjem i Zvijezdom 09.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600705501
Nije ni dobio priliku , fuj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije