Očajna igra Veleža, Zvijezda 09 može žaliti za tri boda

Bilo je prilika, ali na kraju podjela bodova

Očajna igra Veleža, Zvijezda 09 može žaliti za tri boda

Samir Mlaćo

U 12. kolu Premijer lige u Ugljeviku su snage odmjerili FK Zvijezda 09 i FK Velež, a na kraju je meč završio onako kako je počeo, 0:0.

Rođeni su bili apsolutni favoriti, no domaći su jasno istakli da žele krenuti sa pobjedama i da ne misle se lako predati u borbi za opstanak. Na kraju je završilo 0:0, iako su domaći imali izglednije prilike i mogu žaliti za tri boda.

Vadze je prvi zaprijetio za domaće, a zatim uzvraća u 26. minuti Velež. Suljić upošljava Guliashvilija, a on šutira iskosa malo pored gola. Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja. Tvrda je to bila utakmica, po teškom terenu, uz mnogo sitnih prekršaja.

U 53. minuti Blažević prijeti, no ide to preko gola Veleža. Uzvraća Veležom kontranapadom, ali Šikalo je to očajno uradio.

U 67. minuti mnogi su loptu vidjeli u mreži gostiju. Ipak, pokušaj Maksimovića sa desetak metara sjajno brani golman Hadžikić.

Deset minuta prije kraja velika šansa za domaće. Bio je savladan i golman Hadžikić nakon udarca Đorđevića, ali Hrkač izbija sa linije i spašava svoj tim.

Oglasi

U 83. minuti Danoski pada u šesnaestercu gostiju, sudija Antonio Tomić iz Kreševa sve dobro prati i pokazuje žuti karton za igrača Zvijezde 09 zbog simuliranja. Sasvim ispravna odluka, ali čudan potez igrača domaćeg tima koji je mogao šutirati, no odlučio je da pokuša 'prevariti' danas odličnog sudiju iz Kreševa, što se nije pokazalo kao dobar potez za njega.

Nakon toga uzvraća Velež, ali iz izgledne pozicije Šikalo šutira preko gola Zvijezde 09.

Ostalo je 0:0. Zvijezda 09 ima pet bodova i dalje je posljednjeplasirana, dok je Velež na 19 i zauzima četvrtu poziciju.

U narednom kolu Zvijezda 09 gostuje Igmanu iz Konjica, dok će Velež opet u goste, ovaj put GOŠK-u iz Gabele. 

Premijer liga BiH, 12. kolo:

FK Zvijezda 09 - FK Velež 0:0

FK Zvijezda 09: Damjanović, Ristanović, Raca, Blažević, Veličković, Vadze, Karaklajić, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Džafić, Bruno Oliveira, Vehabović, Mahmić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Radovac,Dino Hasanovic,Cosic,Ovcina,Brandao,Zeljkovic, i ona ekipa je Liverpul za ovu ekipu.Cast Hrkacu,Orecu,Sturmu,Haskicu stvarno se bore ovo ostalo katastrofa.Dudic,koliko god mi sad pucali minuse je Doktor za ove sve iza njega.Sta nam uradi onaj upad protiv Borca,po meni tad je sve nizbrdo krenulo,i evo nikako nestaje,idemo izgleda u provaliju
6 1
Marro
kazna za podržavanje hamasa
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi