Fantastični Bale u 93. minuti srušio Bjelorusiju

Vels slavio sa 3:2

Fantastični Bale u 93. minuti srušio Bjelorusiju

Endin Čaušević

Reprezentacija Velsa danas je u fantastičnoj utakmici u gostima pobijedila Bjelorusiju sa 3:2 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Velšani su imali ulogu favorita u današnjoj utakmici, ali nije sve išlo kako su očekivalo jer je Bjelorusija pružila odličan otpor.

Gosti su opveli u šestoj minuti kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Gareth Bale koji postiže pogodak za 1:0.

Međutim, do kraja prvog poluvremena Bjelorusija je došla do preokreta. Domaći su na 1:1 poravnali u 29. minuti kada smo vidjeli novi penal, a pogodak je postigao Lisakovich.

Samo dvije minute kasnije Bjelorusija je zabila i drugi gol. Ovaj put Lisakovich je bio asistent, a gol za 2:1 i veliko slavlje domaćih postigao je Sedko.

Odlična utakmica nastavila se i u drugom poluvremenu. U 69. minuti vidjeli smo i treći penal na meču, a drugi za Vels. Loptu je ponovo uzeo Bale koji je bio siguran i pogodio je za 2:2.

Kada se činilo da će Bjelorusija i Vels podijeliti bodove gosti su u 93. minuti došli do preokreta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U centru pažnje bio je ponovo sjajni Bale koji je zabio svoj treći gol na meču za 3:2 i tako donio veliku pobjedu svojoj reprezentaciji.

Vels je trenutno treći u grupi E iza Belgije i Češke sa šest bodova, dok je Bjelorusija četvrta sa tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi