Bitka za Premier ligu nikad uzbudljivija: Golman zabio u 95. minuti, a je li si pomogao rukom?

Ben Wilson u centru pažnje

Bitka za Premier ligu nikad uzbudljivija: Golman zabio u 95. minuti, a je li si pomogao rukom?

E. Ganibegović

Bitka za plasman u englesku Premier ligu je vlro uzbudljiva. Burnley se već plasirao, na istom je putu i Sheffield našeg Anela Ahmedhodžića, a Blackburn i Coventry u bici su za play-off.

Pomenuta dva tima sinoć su u 43. kolu odigrali međusobni susret, a na kraju je rezultat glasio 1:1.

Poveo je Blackburn s 1:0 nakon 38 minuta igre kada je strijelac bio Gallagher. Imali su tri boda u džepu sve do samog kraja, ali nisu uspjeli.

U petoj minuti sudijske nadoknade izveden je korner, a golman Ben Wilson postiže pogodak za izjednačenje i donosi bod gostima.

Jasno, u ekipi Coventryja zavladalo je ludo veselje. Golman i njegovi saigrači potrčali su bliže tribinama kako bi zajedno s navijačima proslavili pogodak. 

Oglasi

No, nakon utakmice engleski mediji se pitaju da li je sudija trebao priznati pogodak. "Sport Illustrated" u ovoj situaciji vidi "rukomet". Kao dokaz postavlja snimak iza gola na kojem se navodno vidi igranje rukom golmana gostiju.

Bilo kako bilo, činjenica je da je nedugo zatim sudac odsvirao kraj utakmice i završen je meč podjelom bodova. Ništa neće poništiti bodCoventryja.

Ova ekipa je osma na tabeli sa 63 boda. Blackburn ima samo jedan bod prednosti i šesti je, a to je posljednje mjesto koje vodi u play-off.

Do kraja sezone ostala su još tri kola pa borba između ovih ekipa obećava uzbudljivu završnicu. Za sada je samo vodeći Burnley siguran u plasman u elitu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi