Prvak svijeta donio najtežu odluku u karijeri: "Teška srca moram..."
FOTO: EPA

Osvojio je dosta trofeja

Prvak svijeta donio najtežu odluku u karijeri: "Teška srca moram..."

Haris Zilić

Krajem ove godine bit će ozvaničen kraj još jedne bogate fudbalske karijere koja je bila okrunjena i titulom prvaka svijeta.

Iskusni francuski fudbaler Blasie Matuidi najavio je povlačenje iz aktivnog fudbala u 35. godini života.

Matuidi je trenutno član MLS ekipe Intera iz Miamija u koji je stigao u augustu 2020. godine. S ovom ekipom ima ugovor do 31. decembra 2022. godine i nakon toga okačit će kopačke od klin.

Pomenuti fudbaler iza sebe ima više nego uspješnu karijeru. Pored pomenutog Intera iz Miamija, nosio je dres Toryesa, St. Etiennesa, PSG-a i Juventusa.

Vrhunac karijere je bio 2018,. godine kada je sa selekcijom Francuske na Mundijalu u Rusiji postao prvak svijeta. Za Trikolore je ukupno odigrao 84 utakmice i postigao devet pogodaka.

U klupskoj karijeri Matuidi je u dresu PSG-a i Juventusa ukupno osvojio 22 trofeja.

Oglasi

Bilo je pisanja da bi Matuidi nakon MLS-a mogao da se vrati u Francusku, upravo se spominjao i Troyes u kojem je proveo jedan dio karijere, ali odlučio je da je vrijeme da završi karijeru koja će sigurno ostati upamćena.

"Fudbal mi je mnogo dao. Zavolio sam ga puno. Mislim da je ovo trenutak da kažem stop. Ispunio sma svoje dječačke snove. Teškog srca moramo donijeti ovu odluku, ali ponosan sam na sve urađeno i okrećem novu stranicu", napisao je Matuidi na društvenim mrežama.

Odlaskom u MLS malo je i nestao sa svjetske fudbalske scene. Kao da je u miru želio da odradio posljednje sezone u karijeri.

Pored 84 nastupa za "A" tim Trokola u karijeri je skupio i 37 nastupa za omladinske selekcije Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi