Juventus se lijepom porukom oprostio od Matuidija

Francuz napusti klub

Juventus se lijepom porukom oprostio od Matuidija

S. Bošković

Juventus je danas potvrdio da Blaise Matuidi napušta Torino.

Ovaj 33-godišnji veznjak u Juventus je stigao 2017. godine iz PSG-a za 25 miliona funti, a karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Interu iz Miamija, klubu kojeg vodi David Beckham.

U tri godine provedene u Juventusu Matuidi je osvojio pet trofeja, a u upravo s brojem trofeja ovaj tim je počeo oproštajnu poruku:

"S našim bojama na leđima borio se i igrao svim srcem u svakoj utakmici; konstantno praveći pritisak na protivnike, prekidajući napade protivničke napade, te je započinjao naše napade.

Nakon tri godine i pet titula (Tri Scudetta, kupom i Super Kupom Italije) Matuidi i Juventus si govore zbogom s prekidanjem ugovora fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osvajać Svjetskog prvenstva iz 2018. godine s Francuskom ima pobjednički DNA, što je pokazao i u PSG-u, u kojem je igrao prije dolaska u Torino".

Između ostalog, iz Juventusa podsjećaju da je Matuidi odigrao 133 meča za Juventus, te da je jedino Dybala odigrao meč više od njega. Na kraju su mu se u klubu zahvalili za sve, te poručili da mu žele sreću, kao i da će uvijek imati posebno mjesto u Juventusu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BlueBoys
Idi Mati Matuidi vako lijepa.poruka al eto mozes i kad zavrsis to u Miami, city where the heat is on, all night on the beach till the break off dawn...:D
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi