Blaise Matuidi zaradio frakturu rebra

Povreda francuskog veznjaka

Blaise Matuidi zaradio frakturu rebra

Juventus je danas potvrdio da je Blaise Matuidi tokom sinoćnjeg derbija sa Milanom zadobio frakturu rebra.

Iskusni Francuz se tokom sinoćnjeg meča nekoliko puta, uz bolnu grimasu na licu, uhvatio u predjelu rebara, da bi u 70. minuti napustio teren.

Sada je Juventus na zvaničnoj stranici potvrdio da je Matuidi zaradio frakturu 10. rebra.

Iako datum mogućeg povratka u akciju 32-godišnjeg veznjaka nije poznat, on je pod velikim upitnikom za prvi meč Juventusa (protiv Atalante) nakon reprezentativne pauze, 23. novembra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Matuidi je danas zvanično otpao sa spiska reprezentacije Francuske za utakmice kvalifikacija za Euro protiv Moldavije i Albanije. Njegovo mjesto je pripalo Arsenalovom Matteu Guendouziju.

Podsjetimo, Juventus je sinoć na svom terenu sa 1:0 savladao Milan i tako ostao na prvoj mjestu u Seriji A i nakon 12. kola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi