Blatter poručio nakon pobjede: Vratit ćemo FIFA-u gdje treba
Foto: EPA

Novi/stari predsjednik

Blatter poručio nakon pobjede: Vratit ćemo FIFA-u gdje treba

Danas je u Zurichu na 65. kongresu FIFA-e izglasan novi/stari predsjednik krovne kuće svjetskog fudbala. Sep Blatter je peti put uzastopno dobio mandat, a nakon pobjede je održao govor.

„Prvenstveno, želio bih odati priznanje i izraziti zahvalnost Princu Aliju. On je bio pravi konkurent i ostvario je veoma dobar rezultat“, istakao je Blater na početku svog obraćanja, nakon čega je dodao: 

„Hvala vam što ste mi dali priliku da u naredna četiri godine vodim ovaj brod koji se zove FIFA. Vratit ćemo ga na obalu i fudbal će se igrati svuda. Moramo raditi na tome, kao i na drugim stvarima“.

Blatter je najavio neke promjene u organizaciji krovne kuće svjetskog fudbala. Smatra da žene moraju biti više angažovane, ali i da neće dirati Svjetsko prvenstvo.

„Prije četiri godine sam imao mnogo problema koje je trebalo riješti. Tada sam vas izazivao, ali sada to neću raditi. Moramo srediti neke probleme unutar FIFA-e, jer moramo imati bolje predstavnike konfederacija. Tu su nam potrebne i žene, moramo da ih imamo više. Moramo da uradimo više i u organizaciji takmičenja. Ono što znam je da neću dirati Svjetsko prvenstvo, ali ćemo morati više da poštujemo Okeaniju. Oni imaju samo jedan glas, a to nije dobro za solidarnost u FIFA-i. Nećemo dirati Mundijal, u tome se slažem sa svima. Preuzimam rizik na sebe, i uvjren sam da možemo uraditi“, rekao je Blater. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Blater je potom obećao da će za četiri godine svom nasledniku predati jaku organizaciju. 

„Vjerujem da će nam Bog, Allah ili ko god omogućiti da dovedemo FIFA-u tamo gdje treba biti. Svom nasljedniku ću ostaviti organizaciju u dobrom stanju. Godine nisu problem. Postoje ljudi koji imaju pedeset godina, a koji su stari. Rekao sam na početku, volim vas kao što i volim svoj posao. Volim šta radimo zajedno. Nisam savršen, niko nije, ali odradit ćemo dobar posao zajedno. Hvala vam na povjerenju. Idemo, FIFA!“, zaključio je novi/stari predsjednik FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.