Blaž: Napustilo nas je dosta igrača, u narednim danima poznat i datum početka priprema
Generalni sekretar kluba ističe da je klub napustilo dosta igrača, ali isto tako da se vode pregovori sa nekolicinom novih nogometaša čija se finalizacija očekuje u narednom periodu

Osipa se igrački kadar Viteza

Blaž: Napustilo nas je dosta igrača, u narednim danima poznat i datum početka priprema

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza prvi dio sezone u 1.ligi FBiH završili su na 14 poziciji s 14 osvojenih bodova, te ih na proljeće očekuje teška borba za opstanak. 

Vitežanima će biti potrebno da odrade veoma dobre pripreme, te da se pojačaju s iskusnim i provjerenim nogometašima ako žele i naredne godine igrati u ovom rangu takmičenja. Rubrika dolasci trenutno je prazna, dok je rubrika odlasci veoma sadržajna, što je za SportSport.ba potvrdio i generalni sekretar kluba Marko Blaž.

"Na proljeće dres Viteza sigurno neće nositi: Haračić, Trako, Selak, Kesić, Dogić, Prutina, Šivšić i Durak, oni su napustili klub i mi im želimo sve najbolje u nastavku karijere. Moram ovom prilikom istaći da se pregovara s nekoliko igrača, ali da s informacijama odnosno imenima ne želimo izlaziti dok ne dogovorimo transfere. U narednom periodu će biti poznat i termin prozivke igrača, te plan priprema koju će sprovesti trener Vjeran Simunić", kazao je za SportSport.ba Marko Blaž.

Nema sumnje da za Vitez predstoje teški dani jer potrebno je da se šira zajednica digne na noge, kako klub ne bi nakon ispadanja iz Premijer lige, ekspresno ispao i iz 1.lige FBiH. Nekada je Vitez bio lijepa nogometna priča kada je u pitanju Premijer liga, a posebno kada je na čelu kluba bio Vlatko Kafadar, sada je situacija mnogo drugačija i čini se da su u klubu ostali oni pravi nogometni entuzijasti, koji pokušavaju svim silama da ostave klub u ovom rangu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi