Slišković zadovoljan zalaganjem ekipe: Nismo ispunili cilj, ali momci su odradili zadatke

Trener Željezničara nakon utakmice protiv Radnika

Slišković zadovoljan zalaganjem ekipe: Nismo ispunili cilj, ali momci su odradili zadatke

M. Šljivak

Blaž Slišković je remijem u Bijeljini protiv Radnika (1:1) započeo posao na klupi Željezničara.

Tim sa Grbavice je vodio od 15. minute meča pogotkom Semira Štilića, ali u nastavku utakmice Plavi nisu napravili gotovo ništa i Radnik je zasluženo stigao do jednog boda.

Nakon utakmice svoje impresije o utakmici dao je novi trener Željezičara Blaž Slišković.

"Mi smo ovu utakmicu izgubili u prvom poluvremenu kada smo stvorili dosta prilika. Nismo postigli drugi gol kada je trebalo i dali smo domaćim priliku da se vrate", rekao je Slišković za Moja TV i nastavio je:

"U nastavku je bilo izjednačeno. Primili smo gol, a na kraju nismo imali pravi pritisak. Nismo ostvarili svoj cilj, a to je bilo osvajanje tri boda. Nemam zamjerke mojim igračima. Od njih sam tražio zalaganje, htjenje i volju, to su ispoljili i idemo dalje. Nismo zadovoljni jer sa tri boda smo se željeli vratiti u Sarajevo. Momci su ispunili zadatak koji sam im dao".

U narednom susretu Željezničar čeka Olimpik.

Oglasi

"Slična će biti utakmica kao i današnja. Bore se za opstanak i neće se lako predati. Optimista sam, jer u ovih par dana sam vidio napredak na psihološkom planu i uvjeren sam da ćemo poboljšati određene stvari u igri"

Ovim bodom sarajevski tim nikako ne može biti zadovoljan. Šanse za plasman u Evropu su gotovo nestale i Željo će do kraja morati biti perfektan da bi se uključio u ovu borbu.

Trenutno je ovaj tim na sedmom mjestu Premijer lige sa 40 osvojenih bodova, a nastavljen je veliki niz bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On traje već devet utakmica. Kriza Željezničara je zaista ogromna i vidjet ćemo kada će se zaustaviti.

U narednom kolu Željezničar će na Grbavici ugostiti ekipu Olimpik a u malom gradskom derbiju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Jesul se trudili na treningu.. Jbg sinoc duga proslava bila
10 2
jeroha1987
Hahhahahahahhahahahabahahaahhahahahahahahhahahahhahahaahaahahahahahahahahahhahahahahahaahahahahhahahahahahahahahhahahahhahahahaahhaah
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi