Blaž Slišković: Pobjeda u Sarajevu nagrada je za trud, a statistika nije rekla sve o utakmici

Slišković na press konferenciji uoči gostovanja Krupe pod Bijelim Brijegom

Blaž Slišković: Pobjeda u Sarajevu nagrada je za trud, a statistika nije rekla sve o utakmici

Povodom utakmice 25. kola Premijer lige za nogometaše u kojoj će HŠK Zrinjski pod Bijelim Brijegom dočekati FK Krupa jutros je u prostorijama mostarskog kluba upriličena press konferencija na kojoj je novinarima kao i obično na raspolaganju bio trener Plemića Blaž Slišković.

"Pred ovu utakmicu pripremamo se kao i pred svaku drugu" - otpočeo je Baka i nastavio: - "Krupa je trenutno u jednom nezavidnom položaju i sigurno je da će u Mostar doći i pokušati odnijeti bodove. Pretpostavljamo da će jednom defanzivnom igrom kao i na zadnjem gostovanju u Sarajevu pokušati kvalitetno da se brane i prilike tražiti iz eventuanih kontri".

"Ostata stručnog stožera i ja ovaj tjedan smo na analizi njihove utakmice u Sarajevu mogli vidjeti dosta toga, ali opet, sve u svemu će ovisiti o nama. Koliko mi kvalitetno budemo igrali tako će se razvijati i sama utakmica. Priželjkujemo naravno pobjedu, da povežemo dvije uzastopne jer bi nam to dalo određeno samopouzdanje za ono što nas čeka u iduće dvije teške utakmice protiv Željezničara i Širokog. Kada je Zrinjski u pitanju ove buduće dvije, tri utakmice su apsolutno najvažnije".

Bilo je riječi i o ponovno naglo probuđenim šampionskim ambicijama Zrinjskog:

"Treba se biti objektivan i ne dopustiti euforiju. Treba biti realan ali ne i pesimističan. Baziramo se na utakmicu po utakmicu i na taj način radimo i razmišljamo. Bez velikog opterećenja. Važno nam je da imamo pristojnu distancu u odnosu na Široki i Želju, na razlici koja nam može garantirati mirnu završnicu a ako nam se ukaže prilika za prvo mjesto mi ćemo to pokušati maksimalno iskoristiti. Pobjeda u Sarajevu je jedan veliki podstrek igračima a i navijačima i za sve nas. Rodila se vjera da uz htijenju, volju i želju da se bodovi mogu osvajati. Pobjeda u Sarajevu je upravo nagrada za trud i volju o kojoj pričam. Važnije je osvajati bodove nego umirati u ljepoti".

"Čitao sam jutros na SportSport.ba kako je Sarajevo skoro u svim segmentima bilo bolje po statistici, da su imali točnije i kvalitetnije pasove, posjede, kornere, ali mi smo ipak pobijedili jer statistika ipak ne govori sve. Nedostatke smo nadoknadili željom. Nigdje ne piše koliko su moji nogometaši pretrčali, a siguran sam da su mnogo više nego igrači Sarajeva. To je postao najvažniji segment u nogometu a ne dodati pas igraču dva metra udaljenom od tebe. To zna i mala beba".

"I statistika prekršaja govori o želji mojih igrača. Ona pokazuje koliko smo željeli i koliko smo se borili za loptu. Sve su to segmenti koji se praktično ne analiziraju ali su veoma bitni. To je na kraju donijelo i prevagu u Sarajevu. Ako ovako nastavimo možemo zanemariti i neefikasnost jer će nas trud i želja nagraditi".

Dotakao se Baka i sarajevskog derbija:

"Sigurno je da ćemo pomno pratiti dešavanja s Grbavice. Da budem iskren ne razmišljam puno o tome. Pogledat ćemo utakmicu čisto da upoznamo Željezničar jer pod Amarom je to potpuno novi tim u odnosu na jesen. Želimo vidjeti njihove mogućnosti. Derbi će iziskivati barem po 120% od svakog igrača Želje. Priželjkivat ćemo rezultat koji ide nama u prilog a tko zna hoće li se to desiti. Oba tima imaju svoju ambiciju i interes. Očekujem tvrdu utakmicu i ne očekujem veliku ljepotu, ali zato očekujem veliku borbenost. Priželjkujemo dobar rezultat ali mi se isključivo baziramo na Želju".

O stanju u momčadi rekao je slijedeće:

"Filipović se već dosta bolje osjeća i mislim da će konkurirati za ovu utakmicu. Vraća se kartonirani Barišić a Kadušić osjeća još određene probleme sa stopalom tako da ne vjerujem da ću računati na njega za Krupu. Ostali su zdravi, Šovšića ćemo opet poštedjeti zbog manjih problema s aduktorom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Zrinjskog i Krupe igra se u nedjelju u 16:30h.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

troša
Smrdo
10 0
hdhdui
Baka kralju
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi