Blaž Slišković: Sutrašnja utakmica je utakmica sezone za HŠK Zrinjski!
Slišković je mišljenja kako je uzvratni meč 1/4 finala Kupa sa FK Sarajevo utakmica sezone za HŠK Zrinjski.

Baka se nada prolazu ali svjestan je da njegov tim očekuje jako teška utakmica

Blaž Slišković: Sutrašnja utakmica je utakmica sezone za HŠK Zrinjski!

Uzvratna utakmica 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine između HŠK Zrinjski i FK Sarajevo bila je temom press konferencije organizirane u prostorijama mostarskog kluba na kojoj se novinarima obratio trener Plemića Blaž Slišković.

Baka je otvorio press riječima kojima je najavio što je potrebno njegovom timu za pozitivan rezultat sutra:

"Imamo rezultat koji ostavlja nadu i mogućnost da prođemo dalje. Opasan je rezultat jer ne smijemo primiti gol, a nadamo se da ćemo ga postići i biti koncentrirani 90 min i ne dozvoliti protivniku da nam stvara prilike".

"Gledali smo ih prije dva dana na Širokom, opasna su ekipa kad im se ostavi malo prostora, brzi su u kontrama i djeluju uigrano".

"Moramo biti koncentrirani svih 90 minuta i ne dozvoliti mogućnost da nas ugroze. S druge strane pokušat ćemo organiziranom igrom zabiti gol. Dvije stvari koje su jako teške ali vjerujem da imamo kvalitete za to".

"Ovo je nama utakmica sezone jer su ostali protivnici manje kvalitetni u odnosu na sutrašnjeg protivnika. U ovom trenu je ovo s obzirom na sve za nas stvarno utakmica sezone. Na taj način pripremamo momčad i vjerujem da ćemo imati motiv da shvatimo i mi i igrači, da je ovo utakmica od velikog značaja za klub".

Govorio je Baka i o samopouzdanju:

"Svi argumenti su na strani protivnika. I samopouzdanje i određena kvaliteta igre. Tri pobjede u odnosu na naše remije, sigurno da imaju argumente da s većim optimizmom čekaju sutrašnji meč".

"Ali upravo bi to moglo potaći moje igrače da igramo protiv tima koji jedini u sva ti kola ima tri pobjede. I spoznaja da igramo protiv tima u najboljoj formi bi mogla biti dodatna motivacija". - mišljenja je Slišković.

Stanje u timu je malo bolje nego prethodnih dana.

"Sigurno je jedino da Veselinović ne konkurira za sutrašnju utakmicu, svi ostali su zdravi, a ne računam ni na momke koji nemaju pravo nastupa".

"Svi ostali su skoro 100% spremni. Šovšić je trenirao nisam ga vodio u Kakanj da se što bolje spremi za ovaj susret pa se nadam da će i on biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu".

Dotakao se Baka i Marka Perišića koji je još pod velikim dojmom nesretnih okolnosti s pokojnim Krešimirom Bandićem:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pod dojmom je još od nedavnih nesretnih dešavanja. Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga u kakvom je stanju. Propustio je samo jedan trening i fizički nije u nikakvom zaostatku i vjerujem u Marka da će skoro biti onaj pravi".

Utakmica HŠK Zrinjski - FK Sarajevo igrat će se sutra u 16h na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Sutra se opraštate, od kupa, a kada za vikend pustite GOŠK-u, oprostiti ćete se i od prvenstva. Polako se spremajte za iduću sezonu.
3 0
ibrahim51
Zao nam je Sliskovica, vec procitana knjiga.Izgubit ce sigurno sutra, kao i Siroki. I onda pa pa, kao trener Zrinjskog.Cekajute u Hajduku to su tvoje destinacije. A u Velez znas kad ces, nes nikada.Sretno Sarajevo, vase je i prvenstvo i kup. Nastaje dominacija Sarajeva.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi