Bliži se početak velike misije: Otkriven detaljan plan priprema Prosinečkog

Kreću kvalifikacije za Euro

Bliži se početak velike misije: Otkriven detaljan plan priprema Prosinečkog

Fudbalska reprezentacija početnom naredne sedmice okupit će se na Ilidži. Nakon što je uspješno položen ispit u Ligi nacija, na redu su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će izabranici Roberta Prosinečkog otvoriti utakmicama protiv Armenije (23. mart) i Grčke (26. mart).

Od ranije je poznato kako se na okupljanju neće pojaviti Stjepan Lončar umjesto kojeg je pozvan Samir Memišević, a problema s povredom ima i Elvis Sarić, s tim da ga to, prema posljednjim informacijama, neće spriječiti na dođe u ponedjeljak na okupljanje gdje će posljednju riječ dati ljekarski tim.

Do utakmice sa Armenijom koja se igra na Grbavici, Prosinečki je predvidio pet treninga koji će biti odrađeni u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, izuzev onog službenog, koji će kao i svi ostali biti otvoreni za medije samo prvih 15 minuta.

Nakon utakmice protiv Armenije će Zmajevi 'preseliti' u Zenicu. U nedjelju od 18 sati odradit će trening zatvoren za javnost u Treningu centru N/FSBiH, a u ponedjeljak od 20 sati imat će službeni trening na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Poučeni iskustvom da uvijek može biti sitnih promjena, iz N/FSBiH su saopštili da će sve relevantne informacije u vezi toga biti objavljene na njihovoj stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi