Prosinečki govorio o nepozivanju Begovića: "Sukoba nema, ali..."

Održana konferencija za medije

Prosinečki govorio o nepozivanju Begovića: "Sukoba nema, ali..."

U prostorijama N/FSBiH danas je održana konferencija za medije na kojoj je selektor Robert Prosinečki objavio spisak igrača za predstojeće utakmice.

Zmajevi će, podsjetimo, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvoriti utakmicama protiv Armenije i Grčke koje se igraju u BiH, a iznenađujuće na spisku Prosinečkog za ove duele nije se našao Asmir Begović.

Svoju odluku Prosinečki je i obrazložio pred prisutnim novinarima.

"U zadnje vrijeme Begovićne brani u Bournemouthu, ima nekih problema s klubom, trenerom..., no to nije jedini razlog što nije pozvan. Posljednjih nekoliko utakmica je pozivan, ali nije dolazio. No, Šehić brani odlično, 'mali' Pirić brani odlično, razmišljao sam o mlađima i zbog toga nije pozvan. Da li ima sukob? Nema ga, to mene ne interesuje. Tako smo odlučili... Ako se Begović vrati na gol Bournemoutha, možda će biti pozvan", kazao je Prosinečki, pa se osvrnuo na predstojeće utakmice:

"Svaka utakmica nam je važna radi samopouzdanja. Igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo posao dobro odraditi. Armenija nije na tom nivou za borbu za prvo ili drugo mjesto, ali svakako su željni dokazivanja i neće biti nimalo lako. Grčka je nezgodna reprezentacija. Godinama je pravila probleme svima, ne samo BiH, pogotovo su opasni njihovi defanzivci koji igraju u vrhunskim klubovima. Ipak, optimista sam. Kroz Ligu nacija smo napravili dobru atmosferu, dobro smo igrali i bili prvi na kraju. To je sve jedan plus za nas i očekujemo da ćemo i u ovim kvalifikacijama biti pravi."

Kolašinac se vratio, igra odlično u posljednje vrijeme.

"U dobroj formi je Kolašinac, odigrao je dobro i protiv Manchester Uniteda. Nama je najvažnije da je opet spreman, da nije povrijeđen i donijet će nam svakako kvalitet više. Važno nam je što Bičakčić igra dobro, kao i Šunjić, Zukanović je napokon standardan... Važno nam je da su više-manje svi standardni."

Je li povreda razlog zašto nema Hajrovića?

"Ne znam je li baš glavni, ali sad je povrijeđen, nije igrao zadnju utakmicu i po svim informacijama neće igrati ni protiv Benfice. Ima problema sa tetivom. Ne znam da li bi bio na spisku. Prije nego što sam radio spisak već je bio povrijeđen."

Okupljanje A reprezentativaca Bosne i Hercegovine je 18. marta u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

Luis
Poredi bourmenton i zeljezničmar i neki turskog sramotnog ligasa , pa jeb o ti sehic sve mrtve u grobu
7 2
gumenakita
Nadam se i uskoro sansi za Vrancica,decko igra super u zadnje vrijeme.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi