Franck Ribery dobio zanimljiv poziv, odluka je samo na njemu!
Francuski fudbaler je u Bayern stigao 2007. godine. Odigrao je ukupno 414 utakmica i postigao je 122 gola (Foto: EPA)

Zove ga bivši igrač Bayerna

Franck Ribery dobio zanimljiv poziv, odluka je samo na njemu!

Midhat Šljivak

Franck Ribery će nakon 12 godina napustiti redove minhenskog Bayerna.

Bavarci su odlučili da im 36-godišnji fudbaler više nije potreban i on provodi svoje posljednje mjesece u redovima bavarskog tima.

Izvjesno je da će Ribery nastaviti karijeru, ali još uvijek nije poznato gdje. Ponuda ima, a posljednja je došla iz daleke Australije.

Interes za njegove usluge pokazije ekipa Western Sydney Wanderers, koju sa klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Njemačke i fudbaler Bayerna Markus Babbel.

Australski mediji tvrde da je kontakt već uspostavljen. Babbel je razgovarao sa francuskim fudbalerom, ali za sada nije poznato kakav je odgovor dobio.

Ako bi se Ribery odlučio pridružiti ovom timu, to bi za WS Wandererse sasvim sigurno bio izuzetan potez. Ribery i sa 36 godina posjeduje kvalitet i mogao bi napraviti dosta toga.

Prvenstvo u Australiji iz godine u godinu privlači velika imena evropskog fudbala. Ranije su u ovoj ligi igrali Alessandro Del Piero, Emile Heskey, Robbie Fowler i mnogi drugi...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wanderersima ove sezone ne ide baš najbolje. Trenutno su na 8. mjestu tabele u ligi sa 10 klubova i imaju 17 osvojenih bodova. Sedam od tih 17 bodova su osvojili u posljednja tri meča.

Ribery bi im bez ikakve dileme predstavljao veliko pojačanje i sa njim bi fudbal u Australiji dobio na dodatnoj popularnosti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi