Boateng je cijeli život sanjao da obuče dres Bešiktaša i to zbog prijatelja iz djetinjstva

Ispunila mu se želja

Boateng je cijeli život sanjao da obuče dres Bešiktaša i to zbog prijatelja iz djetinjstva

E. Čaušević

Iskusni fudbaler Kevin-Prince Boateng nakon samo šest mjeseci napustio je Fiorentinu.

Boateng je u Firencu stigao nakon polusezone u dresu Barcelone gdje se nije baš naigrao. No, ovaj 32-godišnji napadač je u dresu Fiorentine igrao samo pola godine, te je u finišu zimskog prelaznog roka ponovo promijenio klub.

Zadnjeg dana januarskog prelaznog roka objavljeno je da Boateng više nije član Fiorentine, te da karijeru nastavlja u dresu Bešiktaša. Boateng je u Bešiktaš stigao na posudbu do kraja sezone, a na ljeto će bez obeštećenja moći doći u turski klub jer mu ističe ugovor u Firenci.

Iskusni igrač priznao je za turske medije da mu je oduvijek bila želja da zaigra u dresu Bešiktaša. Od djetinjstva ima mnogo prijatelja koji su porijeklom iz Turske i veliki su navijači Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Uvijek sam gledao da dođem u Tursku i Bešiktaš. To mi je bio prioritet i sada se konačno pružila prilika za to. U Berlinu sam imao mnogo turskih prijatelja koji su navijači Bešiktaša. Kada sam došao ovjde poslali su mi poruku i poručili 'Konačno si stigao kući'. Kada je stigla ponuda nisam razmišljao mnogo i odmah sam agentu rekao da je prihvati. Uvijek mi je bio san da igram ovdje i presretan sam što se to ostvarilo", izjavio je Boateng.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi