Kevin-Prince Boateng u novom klubu

Transfer potvrđen sinoć

Kevin-Prince Boateng u novom klubu · Zvanično

Kevin-Prince Boateng je zadnjeg dana prelaznog roka napustio Fiorentinu i otišao put Turske.

Naime, Bešiktaš je sinoć potvrdio angažman iskusnog napadača, nekadašnjeg reprezentativca Gane.

Boateng je u Bešiktaš stigao na posudbu do kraja sezone. Iako se u nekim medijima pominjalo da će Bešiktaš imati obavezu otkupa ugovora 32-godišnjeg napadača, potvrde takvih navoda nema u zvaničnim saopštenjima klubova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kevin-Prince Boateng je u Fiorentinu stigao ljetos iz Sassuola, ali se nije uspio nametnuti na Artemio Franchiju, pa je uglavnom imao ulogu zamjene. U prvom dijelu sezone je skupio ukupno 14 nastupa u Seriji A i postigao je jedan gol.

Podsjetimo, Boateng je karijeru počeo u Herthi, da bi nakon toga igrao za Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Milan, Schalke, Las Palmas, Eintracht Frankfurt, Sassuolo, Barcelonu i Fiorentinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi